Couscous-kasvissalaatti

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
5 dlcouscousia
1 rklöljyä
1 kpliso parsakaali
1 kplkurkku
250 gkirsikkatomaatteja
100 gvihreitä oliiveja
1 dlpersiljasilppua
1 - 2 kplpunasipulia
1 kpliso jäävuorisalaatti

Kastike

4 rklöljyä
2 kplsitruunan mehu
2 tlminttua
2 tljuustokuminaa
1 tlsuolaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sekaan öljy haarukalla ryynejä pöyhien. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä juuri ja juuri kypsäksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä.

    Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku, puolita tomaatit ja viipaloi oliivit. Silppua persilja ja punasipuli. Pane ainekset kulhoon Revi salaatti laakean tarjoiluvadin pohjalle, lisää päälle couscous-kasvisseos. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada ja sekoita kulhoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Persiljasilppua, 2 tl Minttua, 2 tl Juustokuminaa, 1 tl Suolaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä