Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Croque Monsieur -leivät

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Lämmin juusto-kinkkuleipä on ranskalaisen keittiön välipalaklassikko. Tässä reseptissä leivän väliin lisätään myös maustekurkkua.

Ainekset

4 kpl
Paahtoleipää
2 rkl
Ranskankermaa
1 rkl
Sinappia
2 - 4 kpl
Kinkkua
1 dl
Juustoraastetta
1/2 kpl
Maustekurkkua

Paistamiseen

1 rkl
Öljyä
1/2 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele paahtoleivät sinappi-ranskankermaseoksella. Peitä puolet leivistä kinkulla, juustoraasteella ja maustekurkkuviipaleilla. Nosta toiset leivät kansiksi ja paina leivät vastakkain.

2

Kuumenna paistin- tai parilapannu, lisää voi ja öljy ja paista leivät miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi ja sisältä kuumiksi. Puolita leivät ja tarjoa salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1491

21,0 g

8,5 g

28,0 g

3,0 g

2,5 g

10,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli