Croque Monsieur -leivät | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Croque Monsieur -leivät

Croque Monsieur -leivät

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Lämmin juusto-kinkkuleipä on ranskalaisen keittiön välipalaklassikko. Tässä reseptissä leivän väliin lisätään myös maustekurkkua.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Paahtoleipää
2 rkl
Ranskankermaa
1 rkl
Sinappia
2 - 4 kpl
Kinkkua
1 dl
Juustoraastetta
1/2 kpl
Maustekurkkua

paistamiseen

1 rkl
Öljyä
1/2 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Voitele paahtoleivät sinappi-ranskankermaseoksella. Peitä puolet leivistä kinkulla, juustoraasteella ja maustekurkkuviipaleilla. Nosta toiset leivät kansiksi ja paina leivät vastakkain.

2

Kuumenna paistin- tai parilapannu, lisää voi ja öljy ja paista leivät miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi ja sisältä kuumiksi. Puolita leivät ja tarjoa salaatin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1491

356

21,0 g

8,5 g

28,0 g

3,0 g

2,5 g

10,0 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli