Daim-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee iki-ihana Daim-kakku kätevästi ilman uunia! Helppo suklaa-juustokakku syntyy, kun käytät pohjassa suklaacookies-keksejä ja rouhit Daim-suklaakrokanttia täytteeseen ja kakun päälle. Daim-juustokakun tekemiseen menee vain puoli tuntia, mutta varaa hyytymiseen useampi tunti.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | (1 pkt) suklaacookies-keksejä |
| 50 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehtiä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 2 kpl | (à 56 g) daim-patukoita |
| 1/2 dl | maitoa |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | (56 g) daim-patukka |
- 1.
Jauha keksit muruiksi esimerkiksi vahvassa muovipussissa kaulimella painellen tai käytä hienontamiseen monitoimikonetta. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle.
- 2.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma sokereiden kanssa. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää kermavaahto juustoon. Rouhi Daim-patukat veitsellä ja lisää rouhe täytteeseen. Kuumenna maito. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan maitoon. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen täytteeseen.
- 3.
Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 4.
Irrota kakku vuoasta ja koristele rouhitulla Daim-patukalla.
Tee iki-ihana Daim-kakku kätevästi ilman uunia! Helppo suklaa-juustokakku syntyy, kun käytät pohjassa suklaacookies-keksejä ja rouhit Daim-suklaakrokanttia täytteeseen ja kakun päälle. Daim-juustokakun tekemiseen menee vain puoli tuntia, mutta varaa hyytymiseen useampi tunti.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | (1 pkt) suklaacookies-keksejä |
| 50 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehtiä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 2 kpl | (à 56 g) daim-patukoita |
| 1/2 dl | maitoa |
Pinnalle | |
| 1 kpl | (56 g) daim-patukka |
Valmistus
- 1
Jauha keksit muruiksi esimerkiksi vahvassa muovipussissa kaulimella painellen tai käytä hienontamiseen monitoimikonetta. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) suklaacookies-keksejä 50 g voita tai margariinia - 2
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma sokereiden kanssa. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää kermavaahto juustoon. Rouhi Daim-patukat veitsellä ja lisää rouhe täytteeseen. Kuumenna maito. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan maitoon. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen täytteeseen.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehtiä 4 dl kuohukermaa 3/4 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 200 g tuorejuustoa 2 kpl (à 56 g) daim-patukoita 1/2 dl maitoa - 3
Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 4
Irrota kakku vuoasta ja koristele rouhitulla Daim-patukalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl (56 g) daim-patukka
Ravintosisältö
446
Energiaa kcal
1865
Energiaa kj
35,1 g
Rasvaa
19,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
446
Energiaa kcal
1865
Energiaa kj
35,1 g
Rasvaa
19,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 kpl liivatelehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























