Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.
Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.
Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.
Tarjoa kalapuikot ranskankermakastikkeen, hasselbackan perunoiden kera. Purista kalapuikoille juuri ennen tarjoilua sitruunamehua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
418
1747
12,5 g
6,8 g
26,5 g
2,0 g
3,3 g
46,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
muutama kierros valkopippuria myllystä,
¼ tl sormisuolaa,
1 tl roseepippuria murskattuna,
Paistamiseen: rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli