Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 800 g | ruodottomia kalafileitä, esim. nieriä, siika tai kuha |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| muutama kierros valkopippuria myllystä | |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | ranskankermaa |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| ¼ tl sormisuolaa | |
| 1 tl | roseepippuria murskattuna |
| paistamiseen: rypsiöljyä | |
Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.
Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.
Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 800 g | ruodottomia kalafileitä, esim. nieriä, siika tai kuha |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| muutama kierros valkopippuria myllystä | |
Kastike | |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| ¼ tl sormisuolaa | |
| 1 tl | roseepippuria murskattuna |
| paistamiseen: rypsiöljyä | |
Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | roseepippuria murskattuna |
| ¼ tl sormisuolaa | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 dl | ranskankermaa |
Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | ruodottomia kalafileitä, esim. nieriä, siika tai kuha |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| muutama kierros valkopippuria myllystä |
Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.
Tarjoa kalapuikot ranskankermakastikkeen, hasselbackan perunoiden kera. Purista kalapuikoille juuri ennen tarjoilua sitruunamehua.
418
Energiaa kcal
1747
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1747
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama kierros valkopippuria myllystä, ¼ tl sormisuolaa, 1 tl roseepippuria murskattuna, Paistamiseen: rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli