Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.
Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.
Yhteistyössä

De luxe-kalapuikot

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlpankojauhoja
800 gruodottomia kalafileitä, esim. nieriä, siika tai kuha
1/2 tlsormisuolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä

Kastike

2 dlranskankermaa
3 rklhienonnettua ruohosipulia
1 rklsitruunamehua
¼ tl sormisuolaa
1 tlroseepippuria murskattuna
paistamiseen: rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 tlroseepippuria murskattuna
    ¼ tl sormisuolaa
    1 rklsitruunamehua
    3 rklhienonnettua ruohosipulia
    2 dlranskankermaa
  2. 2

    Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlpankojauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    800 gruodottomia kalafileitä, esim. nieriä, siika tai kuha
    1/2 tlsormisuolaa
    muutama kierros valkopippuria myllystä
  4. 4

    Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpankojauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
    2 kplkananmunaa
  5. 5

    Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.

Tarjoa kalapuikot ranskankermakastikkeen, hasselbackan perunoiden kera. Purista kalapuikoille juuri ennen tarjoilua sitruunamehua.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama kierros valkopippuria myllystä, ¼ tl sormisuolaa, 1 tl roseepippuria murskattuna, Paistamiseen: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä