De luxe-kalapuikot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.

De luxe-kalapuikot

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeaksi pankolla paneroidut kalapalat hasselbackan perunoiden, fenkolin ja yrttisen jogurttidipin kanssa.

Ainekset

2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
pankojauhoja
800 g
ruodottomia kalafileitä, esim. Nieriä, siika tai kuha
1/2 tl
sormisuolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä

kastike

2 dl
ranskankermaa
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl sormisuolaa
1 tl
roseepippuria murskattuna
Paistamiseen: rypsiöljyä

Valmistus

1

Tee ensin kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 tl
roseepippuria murskattuna
¼ tl sormisuolaa
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 dl
ranskankermaa
2

Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle pankojauhot.

2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
pankojauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
3

Leikkaa kalafileet suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.

800 g
ruodottomia kalafileitä, esim. Nieriä, siika tai kuha
1/2 tl
sormisuolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
4

Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.

1 1/2 dl
pankojauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa
5

Paista puikot pannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta, noin pari minuuttia per puoli. Nosta kalat hetkeksi talouspaperille valumaan.

Tarjoa kalapuikot ranskankermakastikkeen, hasselbackan perunoiden kera. Purista kalapuikoille juuri ennen tarjoilua sitruunamehua.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.4.2018
Muokattu: 18.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1747

418

12,5 g

6,8 g

26,5 g

2,0 g

3,3 g

46,3 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

muutama kierros valkopippuria myllystä,

¼ tl sormisuolaa,

1 tl roseepippuria murskattuna,

Paistamiseen: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli