Dukkah-lohi ja uunikasvikset
60 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile valmistaa uunilohta egyptiläisittäin ja mausta kala dukkahilla eli pähkinä-mausteseoksella. Uuniloheen se tuo rapean ja maukkaan pinnan.
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | dukkahia |
| Dukkah | |
|---|---|
| 1/2 dl | hasselpähkinöitä |
| 1/2 dl | manteleita |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| Uunikasvikset | |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | paprika |
| 2 kpl | punasipulia |
| 2 kpl | chiliä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Valmista dukkah. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi veitsellä tai tehosekoittimessa. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla. Ripottele kerros dukkahia pinnalle. Tarjoa loppu dukkah pöytämausteena.
- 3.
Huuhtele ja viipaloi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chilit. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl kuorta. Viipaloi sitruuna.
- 4.
Sekoita kasvikset, öljy ja sitruunankuori kulhossa. Levitä kasvikset ja sitruunaviipaleet leivinpaperille pellille, niin että kalapaloille jää tilaa.
- 5.
Kypsennä uunissa 10 minuuttia, lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Dukkah-lohi ja uunikasvikset
Kokeile valmistaa uunilohta egyptiläisittäin ja mausta kala dukkahilla eli pähkinä-mausteseoksella. Uuniloheen se tuo rapean ja maukkaan pinnan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | dukkahia |
Dukkah | |
| 1/2 dl | hasselpähkinöitä |
| 1/2 dl | manteleita |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
Uunikasvikset | |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | paprika |
| 2 kpl | punasipulia |
| 2 kpl | chiliä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista dukkah. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi veitsellä tai tehosekoittimessa. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.
Määrä Ainesosa 1/2 dl hasselpähkinöitä 1/2 dl manteleita 1/2 dl seesaminsiemeniä 1 tl suolaa 2 tl sokeria 1 tl jauhettua korianteria 1 tl juustokuminaa - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla. Ripottele kerros dukkahia pinnalle. Tarjoa loppu dukkah pöytämausteena.
Määrä Ainesosa 700 g kirjolohifileetä 1 tl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1 dl dukkahia - 3
Huuhtele ja viipaloi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chilit. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl kuorta. Viipaloi sitruuna.
Määrä Ainesosa 1 kpl munakoiso 1 kpl paprika 2 kpl punasipulia 2 kpl chiliä 1 kpl sitruuna - 4
Sekoita kasvikset, öljy ja sitruunankuori kulhossa. Levitä kasvikset ja sitruunaviipaleet leivinpaperille pellille, niin että kalapaloille jää tilaa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 5
Kypsennä uunissa 10 minuuttia, lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Ravintosisältö
532
Energiaa kcal
2229
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
34,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
532
Energiaa kcal
2229
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
34,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Dukkahia, 1 tl Jauhettua korianteria, 2 kpl Chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























