Valmista dukkah. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi veitsellä tai tehosekoittimessa. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.
Säädä uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla. Ripottele kerros dukkahia pinnalle. Tarjoa loppu dukkah pöytämausteena.
Huuhtele ja viipaloi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chilit. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl kuorta. Viipaloi sitruuna.
Sekoita kasvikset, öljy ja sitruunankuori kulhossa. Levitä kasvikset ja sitruunaviipaleet leivinpaperille pellille, niin että kalapaloille jää tilaa.
Kypsennä uunissa 10 minuuttia, lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
258
1081
21,8 g
1,8 g
6,8 g
6,8 g
6,0 g
5,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
700 g Kirjolohifileetä,
1 tl Suolaa,
1 dl Dukkahia (ks, resepti) ,
1 tl Jauhettua korianteria,
1 tl Juustokuminaa,
1 tl Suolaa,
Chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli