Dukkah-lohi ja uunikasvikset | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Dukkah-lohi ja uunikasvikset

Dukkah-lohi ja uunikasvikset

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Dukkah on egyptiläinen pähkinä-mausteseos. Uuniloheen se tuo rapean ja maukkaan pinnan.

Ainekset

700 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
1 dl
Dukkahia (ks. resepti)

dukkah

1/2 dl
Hasselpähkinöitä
1/2 dl
Manteleita
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria

uunikasvikset

1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Paprika
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Chiliä
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista dukkah. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi veitsellä tai tehosekoittimessa. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.

1/2 dl
Hasselpähkinöitä
1/2 dl
Manteleita
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Juustokuminaa
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla. Ripottele kerros dukkahia pinnalle. Tarjoa loppu dukkah pöytämausteena.

700 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
1 dl
Dukkahia (ks. resepti)
3

Huuhtele ja viipaloi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chilit. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl kuorta. Viipaloi sitruuna.

1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Paprika
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Chiliä
1 kpl
Sitruuna
4

Sekoita kasvikset, öljy ja sitruunankuori kulhossa. Levitä kasvikset ja sitruunaviipaleet leivinpaperille pellille, niin että kalapaloille jää tilaa.

2 rkl
Rypsiöljyä
5

Kypsennä uunissa 10 minuuttia, lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.9.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1081

258

21,8 g

1,8 g

6,8 g

6,8 g

6,0 g

5,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

700 g Kirjolohifileetä,

1 tl Suolaa,

1 dl Dukkahia (ks, resepti) ,

1 tl Jauhettua korianteria,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Suolaa,

Chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli