Dukkah-lohi ja uunikasvikset - Yhteishyvä

Dukkah-lohi ja uunikasvikset

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Dukkah on egyptiläinen pähkinä-mausteseos. Uuniloheen se tuo rapean ja maukkaan pinnan.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
1 dl
Dukkahia (ks. resepti)

DUKKAH

1/2 dl
Hasselpähkinöitä
1/2 dl
Manteleita
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria

UUNIKASVIKSET

1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Paprika
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Chiliä
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Valmista dukkah. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi veitsellä tai tehosekoittimessa. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.

1/2 dl
Hasselpähkinöitä
1/2 dl
Manteleita
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Juustokuminaa
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla. Ripottele kerros dukkahia pinnalle. Tarjoa loppu dukkah pöytämausteena.

700 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
1 dl
Dukkahia (ks. resepti)
3

Huuhtele ja viipaloi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chilit. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl kuorta. Viipaloi sitruuna.

1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Paprika
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Chiliä
1 kpl
Sitruuna
4

Sekoita kasvikset, öljy ja sitruunankuori kulhossa. Levitä kasvikset ja sitruunaviipaleet leivinpaperille pellille, niin että kalapaloille jää tilaa.

2 rkl
Rypsiöljyä
5

Kypsennä uunissa 10 minuuttia, lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Kokeile myös:

Maailman helpoin lohi-makaronilaatikko

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.9.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g27 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa22 g87 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1081 4324
Energiaa kcal258 1032

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 700 g Kirjolohifileetä

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Dukkahia (ks. resepti)

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Suolaa

  • Chiliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g27 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa22 g87 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1081 4324
Energiaa kcal258 1032

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 700 g Kirjolohifileetä

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Dukkahia (ks. resepti)

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Suolaa

  • Chiliä

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.