Eggs Benedict kylmäsavulohella
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassikkoruoka Eggs Benedict valmistetaan tällä kertaa ruisleivän päälle ja tarjotaan kylmäsavulohen kanssa. Nopea hollandaisekastike valmistuu sauvasekoittimella.
| 250 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| 4 kpl | ruisleipäpalaa |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavulohta |
| Uppomunat | |
|---|---|
| 1 1/2 l | vettä |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 4 kpl | kananmunaa (huoneenlämpöisiä) |
| Nopea hollandaisekastike | |
| 150 g | voita |
| 3 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Huuhtele parsat ja leikkaa pois puumaiset kannat. Tarvittaessa kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin. Aseta parsat leivinpaperille pellille. Pyörittele öljy ja ripottele suola parsoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet väriä. Irrota leipien pohja ja kansi. Lisää leivät uuniin paiston puolivälissä.
- 2.
Valmista uppomunat. Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja lisää etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko munat yksitellen kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi tai kaksi uppomunaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta kattilasta reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
- 3.
Valmista hollandaise. Kuumenna voi. Lisää keltuaiset ja sitruunanmehu kapeaan ja korkeaan kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana joukkoon. Mausta kastike suolalla.
- 4.
Asettele lohi, parsat ja munat leipien päälle. Viimeistele kastikkeella.
Klassikkoruoka Eggs Benedict valmistetaan tällä kertaa ruisleivän päälle ja tarjotaan kylmäsavulohen kanssa. Nopea hollandaisekastike valmistuu sauvasekoittimella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| 4 kpl | ruisleipäpalaa |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavulohta |
Uppomunat | |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 4 kpl | kananmunaa (huoneenlämpöisiä) |
Nopea hollandaisekastike | |
| 150 g | voita |
| 3 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele parsat ja leikkaa pois puumaiset kannat. Tarvittaessa kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin. Aseta parsat leivinpaperille pellille. Pyörittele öljy ja ripottele suola parsoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet väriä. Irrota leipien pohja ja kansi. Lisää leivät uuniin paiston puolivälissä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 1 rkl rypsiöljyä ripaus suolaa 4 kpl ruisleipäpalaa - 2
Valmista uppomunat. Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja lisää etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko munat yksitellen kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi tai kaksi uppomunaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta kattilasta reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 1/2 dl väkiviinaetikkaa 4 kpl kananmunaa (huoneenlämpöisiä) - 3
Valmista hollandaise. Kuumenna voi. Lisää keltuaiset ja sitruunanmehu kapeaan ja korkeaan kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana joukkoon. Mausta kastike suolalla.
Määrä Ainesosa 150 g voita 3 kpl kananmunan keltuaista 1 rkl sitruunanmehua ripaus suolaa - 4
Asettele lohi, parsat ja munat leipien päälle. Viimeistele kastikkeella.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) kylmäsavulohta
Hyvästi hävikki: Paista valkuaisista proteiinipitoinen munakas.
Ravintosisältö
616
Energiaa kcal
2577
Energiaa kj
52,5 g
Rasvaa
24,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
616
Energiaa kcal
2577
Energiaa kj
52,5 g
Rasvaa
24,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























