Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Eggs Benedict kylmäsavulohella

Eggs Benedict kylmäsavulohella

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassikkoruoka Eggs Benedict valmistetaan tällä kertaa ruisleivän päälle ja tarjotaan kylmäsavulohen kanssa. Nopea hollandaisekastike valmistuu sauvasekoittimella.

Ainekset

250 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
4 kpl
ruisleipäpalaa
150 g
(1 pkt) kylmäsavulohta

Uppomunat

1 1/2 l
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
4 kpl
kananmunaa (huoneenlämpöisiä)

Nopea hollandaisekastike

150 g
voita
3 kpl
kananmunan keltuaista
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa pois puumaiset kannat. Tarvittaessa kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin. Aseta parsat leivinpaperille pellille. Pyörittele öljy ja ripottele suola parsoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet väriä. Irrota leipien pohja ja kansi. Lisää leivät uuniin paiston puolivälissä.

250 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
4 kpl
ruisleipäpalaa
2

Valmista uppomunat. Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja lisää etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko munat yksitellen kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi tai kaksi uppomunaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta kattilasta reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.

1 1/2 l
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
4 kpl
kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
3

Valmista hollandaise. Kuumenna voi. Lisää keltuaiset ja sitruunanmehu kapeaan ja korkeaan kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana joukkoon. Mausta kastike suolalla.

150 g
voita
3 kpl
kananmunan keltuaista
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
4

Asettele lohi, parsat ja munat leipien päälle. Viimeistele kastikkeella.

150 g
(1 pkt) kylmäsavulohta

Hyvästi hävikki: Paista valkuaisista proteiinipitoinen munakas.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2025
|
Muokattu: 7.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

616

2577

52,5 g

24,0 g

10,8 g

2,0 g

4,3 g

23,5 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli