Eggs Benedict kylmäsavulohella

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Klassikkoruoka Eggs Benedict valmistetaan tällä kertaa ruisleivän päälle ja tarjotaan kylmäsavulohen kanssa. Nopea hollandaisekastike valmistuu sauvasekoittimella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 rklrypsiöljyä
ripaus suolaa
4 kplruisleipäpalaa
150 g(1 pkt) kylmäsavulohta

Uppomunat

1 1/2 lvettä
1/2 dlväkiviinaetikkaa
4 kplkananmunaa (huoneenlämpöisiä)

Nopea hollandaisekastike

150 gvoita
3 kplkananmunan keltuaista
1 rklsitruunanmehua
ripaus suolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele parsat ja leikkaa pois puumaiset kannat. Tarvittaessa kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin. Aseta parsat leivinpaperille pellille. Pyörittele öljy ja ripottele suola parsoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet väriä. Irrota leipien pohja ja kansi. Lisää leivät uuniin paiston puolivälissä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    1 rklrypsiöljyä
    ripaus suolaa
    4 kplruisleipäpalaa
  2. 2

    Valmista uppomunat. Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja lisää etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko munat yksitellen kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi tai kaksi uppomunaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta kattilasta reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    1/2 dlväkiviinaetikkaa
    4 kplkananmunaa (huoneenlämpöisiä)
  3. 3

    Valmista hollandaise. Kuumenna voi. Lisää keltuaiset ja sitruunanmehu kapeaan ja korkeaan kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana joukkoon. Mausta kastike suolalla.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    3 kplkananmunan keltuaista
    1 rklsitruunanmehua
    ripaus suolaa
  4. 4

    Asettele lohi, parsat ja munat leipien päälle. Viimeistele kastikkeella.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) kylmäsavulohta

Hyvästi hävikki: Paista valkuaisista proteiinipitoinen munakas.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä