
Eggs Benedict kylmäsavulohella
Ainekset
Uppomunat
Nopea hollandaisekastike
Valmistus
Huuhtele parsat ja leikkaa pois puumaiset kannat. Tarvittaessa kuori parsat ohuelti nupusta alaspäin. Aseta parsat leivinpaperille pellille. Pyörittele öljy ja ripottele suola parsoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet väriä. Irrota leipien pohja ja kansi. Lisää leivät uuniin paiston puolivälissä.
Valmista uppomunat. Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja lisää etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko munat yksitellen kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi tai kaksi uppomunaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta kattilasta reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
Valmista hollandaise. Kuumenna voi. Lisää keltuaiset ja sitruunanmehu kapeaan ja korkeaan kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana joukkoon. Mausta kastike suolalla.
Asettele lohi, parsat ja munat leipien päälle. Viimeistele kastikkeella.
Hyvästi hävikki: Paista valkuaisista proteiinipitoinen munakas.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
616
2577
52,5 g
24,0 g
10,8 g
2,0 g
4,3 g
23,5 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli