Etikkakurkut
30 min

Nappaa talteen!
Lado avomaankurkut purkkiin tillinvarsien kanssa, kaada mausteliemi päälle ja anna maustua rauhassa. Tarjoa itse tehdyt etikkakurkut leivän päällä tai ruokien lisukkeena.
| 2 kg | avomaankurkkuja (pieniä) |
| 10 kpl | tillinvartta (kukintoineen) |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 l | vettä |
| 3 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | karkeaa suolaa |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
- 1.
Steriloi kolme kahden litran lasitölkkiä ja kannet keittämällä tai muulla tavoin kuumentamalla. Muista huolellinen käsihygienia.
- 2.
Harjaa kurkut huolellisesti. Lado kurkut puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien kanssa.
- 3.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
- 4.
Siirrä jäähtyneet purkit kylmään ja anna maustua noin kuukausi.
Etikkakurkut
arvosana3/5
30 min
Lado avomaankurkut purkkiin tillinvarsien kanssa, kaada mausteliemi päälle ja anna maustua rauhassa. Tarjoa itse tehdyt etikkakurkut leivän päällä tai ruokien lisukkeena.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | avomaankurkkuja (pieniä) |
| 10 kpl | tillinvartta (kukintoineen) |
Mausteliemi | |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 l | vettä |
| 3 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | karkeaa suolaa |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
Valmistus
- 1
Steriloi kolme kahden litran lasitölkkiä ja kannet keittämällä tai muulla tavoin kuumentamalla. Muista huolellinen käsihygienia.
- 2
Harjaa kurkut huolellisesti. Lado kurkut puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien kanssa.
Määrä Ainesosa 2 kg avomaankurkkuja (pieniä) 10 kpl tillinvartta (kukintoineen) - 3
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 dl väkiviinaetikkaa 1 rkl kokonaisia valkopippureita 1 rkl sinapinsiemeniä 1 dl karkeaa suolaa 5 kpl valkosipulinkynttä 1 l vettä 2 dl sokeria - 4
Siirrä jäähtyneet purkit kylmään ja anna maustua noin kuukausi.
Vinkki: Lisää tillinvarsien kanssa purkkiin huuhdeltuja herukanlehtiä. Tarvitset herukanlehtiä noin 10 kpl.
Ravintosisältö
71
Energiaa kcal
297
Energiaa kj
0,1 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
1,1 g
Proteiinia
8,2 g
Suolaa
71
Energiaa kcal
297
Energiaa kj
0,1 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
1,1 g
Proteiinia
8,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl tillinvartta (kukintoineen), 1 rkl Sinapinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























