Etikkakurkut

arvosana3/5

(1)arvio
15 Kappaletta

30 min

Lado avomaankurkut purkkiin tillinvarsien kanssa, kaada mausteliemi päälle ja anna maustua rauhassa. Tarjoa itse tehdyt etikkakurkut leivän päällä tai ruokien lisukkeena.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kgavomaankurkkuja (pieniä)
10 kpltillinvartta (kukintoineen)

Mausteliemi

5 kplvalkosipulinkynttä
1 lvettä
3 dlväkiviinaetikkaa
2 dlsokeria
1 dlkarkeaa suolaa
1 rklkokonaisia valkopippureita
1 rklsinapinsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Steriloi kolme kahden litran lasitölkkiä ja kannet keittämällä tai muulla tavoin kuumentamalla. Muista huolellinen käsihygienia.

  2. 2

    Harjaa kurkut huolellisesti. Lado kurkut puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kgavomaankurkkuja (pieniä)
    10 kpltillinvartta (kukintoineen)
  3. 3

    Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 dlväkiviinaetikkaa
    1 rklkokonaisia valkopippureita
    1 rklsinapinsiemeniä
    1 dlkarkeaa suolaa
    5 kplvalkosipulinkynttä
    1 lvettä
    2 dlsokeria
  4. 4

    Siirrä jäähtyneet purkit kylmään ja anna maustua noin kuukausi.

Vinkki: Lisää tillinvarsien kanssa purkkiin huuhdeltuja herukanlehtiä. Tarvitset herukanlehtiä noin 10 kpl.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl tillinvartta (kukintoineen), 1 rkl Sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä