Etikkakurkut
Annokset
1
Ruokavalio
Säilö avomaankurkut etikkakurkuiksi. Nauti leivän päällä tai ruoan lisukkeena.
Ainekset
2 kg
Pienehköjä avomaankurkkuja
Tillin varsia ja kukintoja
Mustaherukanlehtiä
MAUSTELIEMI
1 l
Vettä
3 dl
Väkiviinaetikkaa
5 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 dl
Sokeria
1 dl
Karkeaa suolaa
1 rkl
Kokonaisia valkopippureita
1 rkl
Sinapinsiemeniä
Näin teet
1
Pese kurkut huolellisesti harjaten ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen sekä huuhdottujen viinimarjanlehtien kanssa.
2 kg
Pienehköjä avomaankurkkuja
Tillin varsia ja kukintoja
Mustaherukanlehtiä
2
Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja kaada liemi kuumana kurkkujen päälle tölkkeihin. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
1 l
Vettä
2 dl
Sokeria
1 dl
Karkeaa suolaa
5 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 dl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Kokonaisia valkopippureita
1 rkl
Sinapinsiemeniä
3
Säilytä kylmässä. Kurkkujen valmistuminen kestää noin kuukauden.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 24.7.2005
Muokattu: 15.11.2018