
Etikkakurkut
Ainekset
Valmistus
Steriloi kolme kahden litran lasitölkkiä ja kannet keittämällä tai muulla tavoin kuumentamalla. Muista huolellinen käsihygienia.
Harjaa kurkut huolellisesti. Lado kurkut puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien kanssa.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
Siirrä jäähtyneet purkit kylmään ja anna maustua noin kuukausi.
Vinkki: Lisää tillinvarsien kanssa purkkiin huuhdeltuja herukanlehtiä. Tarvitset herukanlehtiä noin 10 kpl.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
71
297
0,1 g
—
13,8 g
13,3 g
1,1 g
1,1 g
8,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl tillinvartta (kukintoineen),
1 rkl Sinapinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli