Etikkakurkut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Etikkakurkut

Etikkakurkut

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Lado avomaankurkut purkkiin tillinvarsien ja mustaherukanlehtien kanssa, kaada mausteliemi päälle ja anna maustua rauhassa. Tarjoa itse tehdyt etikkakurkut leivän päällä tai ruokien lisukkeena.

Ainekset

2 kg
avomaankurkkuja (pieniä)
10 kpl
mustaherukanlehtiä
10 kpl
tillinvartta kukintoineen

mausteliemi

5 kpl
valkosipulinkynttä
1 l
Vettä
3 dl
Väkiviinaetikkaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Karkeaa suolaa
1 rkl
Kokonaisia valkopippureita
1 rkl
Sinapinsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Steriloi kolme kahden litran lasitölkkiä ja kannet keittämällä tai muulla tavoin kuumentamalla. Muista huolellinen käsihygienia.

2

Harjaa kurkut huolellisesti. Huuhtele herukanlehdet. Lado kurkut puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja herukanlehtien kanssa.

2 kg
avomaankurkkuja (pieniä)
10 kpl
mustaherukanlehtiä
10 kpl
tillinvartta kukintoineen
3

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi tölkkeihin kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.

3 dl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Kokonaisia valkopippureita
1 rkl
Sinapinsiemeniä
1 dl
Karkeaa suolaa
5 kpl
valkosipulinkynttä
1 l
Vettä
2 dl
Sokeria
4

Siirrä jäähtyneet purkit kylmään ja anna maustua noin kuukausi.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.7.2005
Muokattu: 11.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.