Etikkakurkut - Yhteishyvä

Etikkakurkut

???
Annokset
1
Säilö avomaankurkut etikkakurkuiksi. Nauti leivän päällä tai ruoan lisukkeena.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kg
Pienehköjä avomaankurkkuja
Tillin varsia ja kukintoja
Mustaherukanlehtiä

MAUSTELIEMI

1 l
Vettä
3 dl
Väkiviinaetikkaa
5 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 dl
Sokeria
1 dl
Karkeaa suolaa
1 rkl
Kokonaisia valkopippureita
1 rkl
Sinapinsiemeniä

Näin teet

1

Pese kurkut huolellisesti harjaten ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen sekä huuhdottujen viinimarjanlehtien kanssa.

2 kg
Pienehköjä avomaankurkkuja
Tillin varsia ja kukintoja
Mustaherukanlehtiä
2

Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja kaada liemi kuumana kurkkujen päälle tölkkeihin. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.

1 l
Vettä
2 dl
Sokeria
1 dl
Karkeaa suolaa
5 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 dl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Kokonaisia valkopippureita
1 rkl
Sinapinsiemeniä
3

Säilytä kylmässä. Kurkkujen valmistuminen kestää noin kuukauden.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 24.7.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa