Fetajuustolla maustettu porkkanasosekeitto

Nappaa talteen!
| 500 g | porkkanoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 150 g | fetaa |
- 1.
Kuori ja paloittele pestyt porkkanat ja sipuli. Kuumenna liemi ja lisää kasvikset. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kerma ja suurin osa fetasta ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää ripaus timjamia ja mustapippuria sekä tarvittaessa suolaa. Sirottele loppu juusto murennettuna keiton pinnalle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 150 g | fetaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele pestyt porkkanat ja sipuli. Kuumenna liemi ja lisää kasvikset. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kerma ja suurin osa fetasta ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää ripaus timjamia ja mustapippuria sekä tarvittaessa suolaa. Sirottele loppu juusto murennettuna keiton pinnalle.
Ravintosisältö
205
Energiaa kcal
860
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
205
Energiaa kcal
860
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





