Fetajuustoperunat

arvosana4/5

(4)arviota
5 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Fetajuusto vie perinteiset kermaperunat uudelle tasolle. Helpot ja herkulliset fetajuustoperunat valmistat vain muutamasta aineksesta.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoisia perunoita
2 kplvalkosipulinkynttä
150 gfetajuustoa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
3 dlkermaa
1 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna valksoipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kgjauhoisia perunoita
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Nostele perunat kerroksittain voideltuun uunivuokaan valkosipulin, murustetun fetajuuston ja mausteiden kanssa. Valuta päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste.

    MääräAinesosa
    150 gfetajuustoa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    3 dlkermaa
    1 dljuustoraastetta
  3. 3

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä