Frittimuikut, perunamuusi ja kermaviilikastike

arvosana5/5

(2)arviota
2 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo ja herkullinen arkiruoka on hetkessä pöydässä, kun tuunaat valmiit frittimuikut sitruunalla ja tillillä, ja tarjoilet ne mikrovalmiin perunamuusin kanssa. Kruunaa annos kermaviilikastikkeella. Koko perheelle maistuva ateria valmistuu alle vartissa!

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 g(2 pkt) friteerattuja muikkuja (kotimaista)
350 g(1 rs) perunamuusia (pakaste, esim. apetit)
1 kplsitruunan kuori (luomu)
1 rklvoita
1 rklöljyä

Kermaviilikastike

200 g(1 prk) kermaviiliä
1/2 kplruukkua tilliä
1 tlhunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
1/2 kplsitruunan mehu

Lisäksi

1/2 kplruukkua tilliä
sitruunalohkoja

Valmistus

  1. 1

    Laita perunamuusi mikroon valmistumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori.

    MääräAinesosa
    350 g(1 rs) perunamuusia (pakaste, esim. apetit)
    1 kplsitruunan kuori (luomu)
  2. 2

    Sekoita kermaviili, sitruunanmehu, hienonnettu tilli ja hunaja kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 kplruukkua tilliä
    1 tlhunajaa
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuumenna voi, öljy ja sitruunankuoriraaste pannulla. Lisää muikut ja paista noin 3 minuuttia. Viimeistele annos hienonnetulla tillillä ja tarjoa sitruunan kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklöljyä
    1 kplsitruunan kuori (luomu)
    200 g(2 pkt) friteerattuja muikkuja (kotimaista)
    1/2 kplruukkua tilliä
    sitruunalohkoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruunan kuori (luomu), ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, sitruunalohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä