Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gazpacho grillatuista tomaateista

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkokkailun lomassa kannattaa grillata myös gazpachon valmistusta varten herkulliset tomaatit. Grillatuista tomaateista saat hienon maun tähän raikkaaseen, sitrushedelmillä maustettuun ja kylmänä tarjottavaan tomaattikeittoon.

Ainekset

1/2 kg tomaatteja
Punainen paprika
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
Chili
Valkosipulinkynsi
1/3 kurkku
1 dl
appelsiinimehua
1 dl
limemehua
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita kulhossa kokonaisiin tomaatteihin ja paprikaan rypsiöljy sekä suola. Laita kasvikset grilliin ja grillaa noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

1/2 kg tomaatteja
Punainen paprika
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
2

Poista chilistä kanta ja siemenet. Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja tarjoile gazpacho kylmänä esimerkiksi annoslaseista.

Chili
1/3 kurkku
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 dl
appelsiinimehua
Valkosipulinkynsi
1 dl
limemehua

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

44

186

3,5 g

0,3 g

3,3 g

2,5 g

0,3 g

0,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1/2 kg tomaatteja,

Punainen paprika,

Chili,

Valkosipulinkynsi,

1/3 kurkku,

1 dl limemehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli