Gazpacho grillatuista tomaateista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gazpacho grillatuista tomaateista

Gazpacho grillatuista tomaateista

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkokkailun lomassa kannattaa grillata myös gazpachon valmistusta varten herkulliset tomaatit. Grillatuista tomaateista saat hienon maun tähän raikkaaseen, sitrushedelmillä maustettuun ja kylmänä tarjottavaan tomaattikeittoon.

Ainekset

1/2 kg tomaatteja
Punainen paprika
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
Chili
Valkosipulinkynsi
1/3 kurkku
1 dl
appelsiinimehua
1 dl
limemehua
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria

Valmistus

1

Sekoita kulhossa kokonaisiin tomaatteihin ja paprikaan rypsiöljy sekä suola. Laita kasvikset grilliin ja grillaa noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

1/2 kg tomaatteja
Punainen paprika
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
2

Poista chilistä kanta ja siemenet. Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja tarjoile gazpacho kylmänä esimerkiksi annoslaseista.

Chili
1/3 kurkku
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 dl
appelsiinimehua
Valkosipulinkynsi
1 dl
limemehua

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 1.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

186

44

3,5 g

0,3 g

3,3 g

2,5 g

0,3 g

0,3 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1/2 kg tomaatteja,

Punainen paprika,

Chili,

Valkosipulinkynsi,

1/3 kurkku,

1 dl limemehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli