Glögi sour

arvosana5/5

(6)arviota
2 Annosta

10 min (josta 10 min aktiivista)

Joulun ihanin drinkki on happaman makea glögistä sekoitettu sour. Kaunis vegaaninen vaahto drinkin pinnalle syntyy aquafabasta eli kikherneiden liemestä.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsitruuna (luomu)
1 dlglögiä (jääkaappikylmää)
1 rklaquafabaa eli kikherneiden lientä
2 tlvaahterasiirappia

Lisäksi

1 rklsokeria
jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu (½ dl). Leikkaa toisesta puolikkaasta lohko. Koristele lasit pyörittämällä sitruunalohkoa lasin reunalla. Kasta reunat sokeriin.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 rklsokeria
  2. 2

    Laita shakeriin tai kapeaan kannelliseen kulhoon muutama jääpala. Lisää glögi, sitruunanmehu, aquafaba ja siirappi. Ravista voimakkaasti. Avaa shaker ja kaada siivilän läpi varovasti laseihin. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    jääpaloja
    1 dlglögiä (jääkaappikylmää)
    1 rklaquafabaa eli kikherneiden lientä
    2 tlvaahterasiirappia

Vinkki: Hyödynnä juomasta tähteeksi jääneet kikherneet: paahda ne pannulla miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, lisää ripaus suolaa. Voit paahtaa kikherneet myös uunissa. Pyöräytä kikherneet öljyssä ja mausta esimerkiksi juustokuminalla sekä chilitahnalla. Levitä kikherneet leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Syö paahdetut kikherneet sellaisenaan tai lisää salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2024
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä