Glögi sour
10 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulun ihanin drinkki on happaman makea glögistä sekoitettu sour. Kaunis vegaaninen vaahto drinkin pinnalle syntyy aquafabasta eli kikherneiden liemestä.
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 dl | glögiä (jääkaappikylmää) |
| 1 rkl | aquafabaa eli kikherneiden lientä |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | sokeria |
| jääpaloja | |
- 1.
Halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu (½ dl). Leikkaa toisesta puolikkaasta lohko. Koristele lasit pyörittämällä sitruunalohkoa lasin reunalla. Kasta reunat sokeriin.
- 2.
Laita shakeriin tai kapeaan kannelliseen kulhoon muutama jääpala. Lisää glögi, sitruunanmehu, aquafaba ja siirappi. Ravista voimakkaasti. Avaa shaker ja kaada siivilän läpi varovasti laseihin. Tarjoa heti.
Joulun ihanin drinkki on happaman makea glögistä sekoitettu sour. Kaunis vegaaninen vaahto drinkin pinnalle syntyy aquafabasta eli kikherneiden liemestä.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 dl | glögiä (jääkaappikylmää) |
| 1 rkl | aquafabaa eli kikherneiden lientä |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
Lisäksi | |
| 1 rkl | sokeria |
| jääpaloja | |
Valmistus
- 1
Halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu (½ dl). Leikkaa toisesta puolikkaasta lohko. Koristele lasit pyörittämällä sitruunalohkoa lasin reunalla. Kasta reunat sokeriin.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 1 rkl sokeria - 2
Laita shakeriin tai kapeaan kannelliseen kulhoon muutama jääpala. Lisää glögi, sitruunanmehu, aquafaba ja siirappi. Ravista voimakkaasti. Avaa shaker ja kaada siivilän läpi varovasti laseihin. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa jääpaloja 1 dl glögiä (jääkaappikylmää) 1 rkl aquafabaa eli kikherneiden lientä 2 tl vaahterasiirappia
Vinkki: Hyödynnä juomasta tähteeksi jääneet kikherneet: paahda ne pannulla miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, lisää ripaus suolaa. Voit paahtaa kikherneet myös uunissa. Pyöräytä kikherneet öljyssä ja mausta esimerkiksi juustokuminalla sekä chilitahnalla. Levitä kikherneet leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Syö paahdetut kikherneet sellaisenaan tai lisää salaattiin.
Ravintosisältö
88
Energiaa kcal
367
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
88
Energiaa kcal
367
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jääpaloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























