Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton omena-toscakakku

timer-icon60 min  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Piilota perinteisen toscakakun kuorrutuksen alle raikkaita omenakuutioita. Klassikkoleivonnainen onnistuu gluteenittomana ja on varma valinta kahvipöytään.

Ainekset

150 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 tl
leivinjauhetta
3 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 - 3 kpl
omenaa
2 tl
kanelia

Toscakuorrutus

100 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl
kuohukermaa
100 g
(1 ps) mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 27 cm). Kypsennä kakkupohjaa uunissa 15 minuuttia.

150 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
2

Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kuutioi omenat.

2 - 3 kpl
omenaa
3

Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Keitä seos sakeaksi.

1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
kuohukermaa
2 rkl
Gluteenitonta jauhoseosta
100 g
Margariinia
100 g
(1 ps) mantelilastuja
4

Asettele omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele päälle kanelia. Levitä toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa toscakakku esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

2 tl
kanelia

Vinkki: Kokeile omenoiden tilalle päärynää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 4.7.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

572

2392

34,5 g

11,6 g

56,9 g

39,3 g

3,0 g

7,1 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia,

2 rkl Gluteenitonta jauhoseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli