Gluteeniton omena-toscakakku
60 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Piilota perinteisen toscakakun kuorrutuksen alle raikkaita omenakuutioita. Klassikkoleivonnainen onnistuu gluteenittomana ja on varma valinta kahvipöytään.
| 150 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 3 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 - 3 kpl | omenaa |
| 2 tl | kanelia |
| Toscakuorrutus | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 rkl | kuohukermaa |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 27 cm). Kypsennä kakkupohjaa uunissa 15 minuuttia.
- 2.
Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kuutioi omenat.
- 3.
Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Keitä seos sakeaksi.
- 4.
Asettele omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele päälle kanelia. Levitä toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa toscakakku esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Gluteeniton omena-toscakakku
arvosana5/5
60 min (josta 40 min aktiivista)
Piilota perinteisen toscakakun kuorrutuksen alle raikkaita omenakuutioita. Klassikkoleivonnainen onnistuu gluteenittomana ja on varma valinta kahvipöytään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 3 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 - 3 kpl | omenaa |
| 2 tl | kanelia |
Toscakuorrutus | |
| 100 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 rkl | kuohukermaa |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 27 cm). Kypsennä kakkupohjaa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia 1 1/2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta - 2
Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kuutioi omenat.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl omenaa - 3
Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Keitä seos sakeaksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria 2 rkl kuohukermaa 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta 100 g margariinia 100 g (1 ps) mantelilastuja - 4
Asettele omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele päälle kanelia. Levitä toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa toscakakku esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Määrä Ainesosa 2 tl kanelia
Vinkki: Kokeile omenoiden tilalle päärynää.
Ravintosisältö
572
Energiaa kcal
2392
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
11,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,9 g
Hiilihydraatteja
39,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
572
Energiaa kcal
2392
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
11,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,9 g
Hiilihydraatteja
39,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia, 2 rkl Gluteenitonta jauhoseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























