Gluteeniton omena-toscakakku - Yhteishyvä

Gluteeniton omena-toscakakku

???
Kappaleita
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
2 tl
Leivinjauhetta
3 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

PÄÄLLE

3 kpl
Omenaa kuutioina
2 tl
Kanelia

TOSCASEOS

100 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl
Kermaa
100 g
Mantelilastuja

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi omenat. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot ja lisää seos taikinaan. Nostele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia.Mittaa toscaseoksen kaikki aineet kattilaan ja keitä seos sakeaksi. Aseta omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele kanelia päälle. Nostele toscaseos tasaisesti omenoiden päälle. Paista vielä 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa