Gluteeniton omena-toscakakku

arvosana5/5

(2)arviota
8 Palaa

60 min (josta 40 min aktiivista)

Piilota perinteisen toscakakun kuorrutuksen alle raikkaita omenakuutioita. Klassikkoleivonnainen onnistuu gluteenittomana ja on varma valinta kahvipöytään.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 tlleivinjauhetta
3 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
2 - 3 kplomenaa
2 tlkanelia

Toscakuorrutus

100 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
2 rklgluteenitonta jauhoseosta
2 rklkuohukermaa
100 g(1 ps) mantelilastuja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 27 cm). Kypsennä kakkupohjaa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    3 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kuutioi omenat.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplomenaa
  3. 3

    Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Keitä seos sakeaksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
    2 rklkuohukermaa
    2 rklgluteenitonta jauhoseosta
    100 gmargariinia
    100 g(1 ps) mantelilastuja
  4. 4

    Asettele omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele päälle kanelia. Levitä toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa toscakakku esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    2 tlkanelia

Vinkki: Kokeile omenoiden tilalle päärynää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia, 2 rkl Gluteenitonta jauhoseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä