Gluteeniton omena-toscakakku
Ainekset
Valmistus
Säädä uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä, huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 27 cm). Kypsennä kakkupohjaa uunissa 15 minuuttia.
Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kuutioi omenat.
Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Keitä seos sakeaksi. Asettele omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele päälle kanelia. Levitä toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa toscakakku esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Vinkki: Kokeile omenoiden tilalle päärynää.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
567
2371
34,4 g
11,6 g
56,5 g
38,9 g
2,8 g
6,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kanelia,
2 rkl Gluteenitonta jauhoseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli