Gluteeniton omena-toscakakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton omena-toscakakku

Gluteeniton omena-toscakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Piilota perinteisen toscakakun kuorrutuksen alle omenakuutioita. Klassikkoleivonnainen on varma valinta kahvipöytään.

Ainekset

150 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 tl
leivinjauhetta
3 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 - 3 kpl
omenaa
2 tl
kanelia

toscakuorrutus

100 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl
kuohukermaa
100 g
(1 ps) mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä, huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 27 cm). Kypsennä kakkupohjaa uunissa 15 minuuttia.

150 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
2

Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kuutioi omenat.

2 - 3 kpl
omenaa
3

Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Keitä seos sakeaksi. Asettele omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele päälle kanelia. Levitä toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa toscakakku esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
kuohukermaa
2 rkl
Gluteenitonta jauhoseosta
100 g
Margariinia
100 g
(1 ps) mantelilastuja
2 tl
kanelia

Vinkki: Kokeile omenoiden tilalle päärynää.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2516

601

36,8 g

12,3 g

56,6 g

39,0 g

2,8 g

10,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia,

2 rkl Gluteenitonta jauhoseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli