Säädä uuni 250 asteeseen. Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha. Jaa palat neljään pieneen uunivuokaan tai uuninkestäviin kahvikuppeihin.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen samalla hyvin vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.
Kuutioi jäätelö. Jaa se vuokiin mangopalojen päälle. Lusikoi marenki vuokiin niin, että jäätelö peittyy. Kuumenna uunin yläosassa noin 3 minuuttia, kunnes marenki saa vähän väriä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1032
247
7,8 g
4,5 g
38,0 g
33,0 g
1,3 g
5,3 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli