Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton uunijäätelö

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Neljän aineksen uunijäätelössä maistuvat mehukas mango ja makea marenki. Helppo jälkiruoka sopii tarjottavaksi myös yllätysvieraille, sillä se on vartissa valmis.

Ainekset

1 kpl
mango
2 kpl
kananmunan valkuaista
3/4 dl
sokeria
1/2 l
vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha. Jaa palat neljään pieneen uunivuokaan tai uuninkestäviin kahvikuppeihin.

1 kpl
mango
2

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen samalla hyvin vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.

2 kpl
kananmunan valkuaista
3/4 dl
sokeria
3

Kuutioi jäätelö. Jaa se vuokiin mangopalojen päälle. Lusikoi marenki vuokiin niin, että jäätelö peittyy. Kuumenna uunin yläosassa noin 3 minuuttia, kunnes marenki saa vähän väriä.

1/2 l
vaniljajäätelöä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

247

1032

7,8 g

4,5 g

38,0 g

33,0 g

1,3 g

5,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli