Gluteeniton uunijäätelö

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Neljän aineksen uunijäätelössä maistuvat mehukas mango ja makea marenki. Helppo jälkiruoka sopii tarjottavaksi myös yllätysvieraille, sillä se on vartissa valmis.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmango
2 kplkananmunan valkuaista
3/4 dlsokeria
1/2 lvaniljajäätelöä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha. Jaa palat neljään pieneen uunivuokaan tai uuninkestäviin kahvikuppeihin.

    MääräAinesosa
    1 kplmango
  2. 2

    Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen samalla hyvin vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunan valkuaista
    3/4 dlsokeria
  3. 3

    Kuutioi jäätelö. Jaa se vuokiin mangopalojen päälle. Lusikoi marenki vuokiin niin, että jäätelö peittyy. Kuumenna uunin yläosassa noin 3 minuuttia, kunnes marenki saa vähän väriä.

    MääräAinesosa
    1/2 lvaniljajäätelöä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä