Graavi siika tai lohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Graavi siika tai lohi

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Siika tai pala lohta
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 rkl
Sokeria
10 kpl
Rouhittua valkopippuria
Pari rouhittua mustapippuria halutessasi
Nippu tilliä

Näin teet

1

Fileoi suomustettu siika ja poista ruodot tarkasti. Hiero kalojen sisäpintaan suola ja sokeri. Ripottele päälle pippurirouhe ja tillisilppu.Paina kalan palat vastakkain ja työnnä muovipussiin ja pussi jääkaappiin kevyen painon alle.Käännä pussi seuraavana päivänä ympäri.Raaputa mausteet kalan pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi vinoviipaleiksi tarjolle.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 15.5.2019