Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa 20 x 30 cm kokoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti margariinilla tai öljyllä.
Poista taateleista siemenet. Laita taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 minuuttia. Lisää margariini, anna sulaa ja soseuta. Sekoita joukkoon kananmuna.
Yhdistä kulhossa sokeri ja kuivat aineet, lisää joukkoon taateliseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, jos taikina ei tartu tikkuun.
Pohjan kypsyessä yhdistä kattilassa margariini, kaakao ja piimä. Kuumenna kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Kumoa kuorrute lämpimänä juuri kypsyneen taikinan päälle. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää ne kuorrutteen pinnalle. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Vinkki: Korvaa taatelit luumusoseella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
236
988
5,1 g
1,3 g
43,6 g
35,1 g
1,5 g
2,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
0,5 tl Ruokasoodaa,
0,5 tl Jauhettua inkivääriä,
1 dl Margariinia,
2 rkl Makeuttamatonta kaakaojauhetta,
Granaattiomena.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli