Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Greippikeikauskakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa

Ainekset

3 kpl
Verigreippiä
2 dl
Sokeria
50 g
Margariinia

Taikina:

125 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/4 tl
Inkivääriä
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. Irrota hedelmäliha greippiveitsellä tai kuorimalla siten, ettei valkoista kuorta tule mukaan. Leikkaa greippi viipaleiksi ja lado palat vuoan pohjalle vieri viereen. Sulata margariini esim. mikrossa ja sekoita sokeri joukkoon. Nosta seos lusikalla greippiviipaleiden päälle. Valmista taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja maito vaahdon joukkoon. Levitä taikina greippien päälle vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ja kumoa tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi ja tarjoile kakku vaniljajäätelön kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.