Greippikeikauskakku - Yhteishyvä

Greippikeikauskakku

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Verigreippiä
2 dl
Sokeria
50 g
Margariinia

TAIKINA:

125 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/4 tl
Inkivääriä
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa

Näin teet

1

Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. Irrota hedelmäliha greippiveitsellä tai kuorimalla siten, ettei valkoista kuorta tule mukaan. Leikkaa greippi viipaleiksi ja lado palat vuoan pohjalle vieri viereen. Sulata margariini esim. mikrossa ja sekoita sokeri joukkoon. Nosta seos lusikalla greippiviipaleiden päälle. Valmista taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja maito vaahdon joukkoon. Levitä taikina greippien päälle vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ja kumoa tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi ja tarjoile kakku vaniljajäätelön kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa