Greippikeikauskakku

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplverigreippiä
2 dlsokeria
50 gmargariinia

Taikina:

125 gmargariinia
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/4 tlinkivääriä
1 tlvaniljasokeria
1 dlmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. Irrota hedelmäliha greippiveitsellä tai kuorimalla siten, ettei valkoista kuorta tule mukaan. Leikkaa greippi viipaleiksi ja lado palat vuoan pohjalle vieri viereen. Sulata margariini esim. mikrossa ja sekoita sokeri joukkoon. Nosta seos lusikalla greippiviipaleiden päälle. Valmista taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja maito vaahdon joukkoon. Levitä taikina greippien päälle vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ja kumoa tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi ja tarjoile kakku vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä