Gremolata-juurekset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Gremolata-juurekset

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Gremolata-mausteseoksessa on sitruunaa, persiljaa ja valkosipulia. Gremolata-juurekset ovat maukas vaihtoehto talviseen ruokapöytään – jouluruoaksikin.

Ruokavaliot

Ainekset

1 l
Kuutioituja juureksia, esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa
2 rkl
Margariinia
Tilkka vettä
1 rkl
Fariinisokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

gremolata-mausteseos

1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Hienonnettua persiljaa
1 kpl
Murskattu valkosipulinkynsi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista juureskuutiot rasvassa pannulla. Lisää tilkka vettä ja hauduta pehmeiksi. Kypsymisaika riippuu kuutioiden koosta. Mausta kuutiot. Sekoita mausteseoksen ainekset ja lisää lämpimien juureksien joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

281

67

3,0 g

0,8 g

7,3 g

6,2 g

2,8 g

1,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tilkka vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Sitruunan raastettu kuori,

0,5 dl Hienonnettua persiljaa,

Murskattu valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli