Gremolata-juurekset

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Gremolata-mausteseoksessa on sitruunaa, persiljaa ja valkosipulia. Gremolata-juurekset ovat maukas vaihtoehto talviseen ruokapöytään – jouluruoaksikin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 lkuutioituja juureksia, esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa
2 rklmargariinia
tilkka vettä
1 rklfariinisokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Gremolata-mausteseos

1 kplsitruunan raastettu kuori
1/2 dlhienonnettua persiljaa
1 kplmurskattu valkosipulinkynsi

Valmistus

  1. 1

    Ruskista juureskuutiot rasvassa pannulla. Lisää tilkka vettä ja hauduta pehmeiksi. Kypsymisaika riippuu kuutioiden koosta. Mausta kuutiot. Sekoita mausteseoksen ainekset ja lisää lämpimien juureksien joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tilkka vettä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Sitruunan raastettu kuori, 0,5 dl Hienonnettua persiljaa, Murskattu valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä