Grillattu halloumi-vesimelonisalaatti
Grillattu halloumi-vesimelonisalaatti
Yhteistyössä

Grillattu halloumi-vesimelonisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Leikkaa makea meloni kolmioiksi, grillaa pikaisesti ja tarjoa pihvin tapaan halloumin ja leipäkrutonkien kaverina. Viimeistele pähkinöillä ja mintulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gvesimelonia
400 g(2 pkt) halloumia
4 kplviipaletta maalaisleipää
2 kplkesäsipulia varsineen
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplchili
3 rkloliiviöljyä
2 rklpieniä kapriksia
1 ruukku minttua
4 rklpähkinöitä (esim. pekaani-)
2 rklvalkoista balsamicoa

Valmistus

  1. 1

    Poista vesimelonin kuori ja leikkaa hedelmä kolmioiksi. Viipaloi halloumi. Paista melonikolmioita ja halloumiviipaleita kuumassa grillissä reilu minuutti molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    800 gvesimelonia
    400 g(2 pkt) halloumia
  2. 2

    Revi leipäviipaleet paloiksi. Paista rapeaksi grillin parilatasolla tai kuivalla, kuumalla pannulla.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta maalaisleipää
  3. 3

    Viipaloi kesäsipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää kaprikset. Jatka paistamista noin minuutti.

    MääräAinesosa
    2 kplkesäsipulia varsineen
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplchili
    3 rkloliiviöljyä
    2 rklpieniä kapriksia
  4. 4

    Irrota mintunlehdet oksista. Jaa vesimeloni lautasille. Lisää halloumi, leipäpalat, kapris-valkosipuli-chiliseos ja minttu. Viimeistele kesäsipulilla, pähkinöillä, balsamicolla ja halutessasi tilkalla oliiviöljyä.

    MääräAinesosa
    1 ruukku minttua
    4 rklpähkinöitä (esim. pekaani-)
    2 rklvalkoista balsamicoa

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä