Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Leikkaa makea meloni kolmioiksi, grillaa pikaisesti ja tarjoa pihvin tapaan halloumin ja leipäkrutonkien kaverina. Viimeistele pähkinöillä ja mintulla.
| 800 g | vesimelonia |
| 400 g | (2 pkt) halloumia |
| 4 kpl | viipaletta maalaisleipää |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 1 | ruukku minttua |
| 4 rkl | pähkinöitä (esim. pekaani-) |
| 2 rkl | valkoista balsamicoa |
Poista vesimelonin kuori ja leikkaa hedelmä kolmioiksi. Viipaloi halloumi. Paista melonikolmioita ja halloumiviipaleita kuumassa grillissä reilu minuutti molemmin puolin.
Revi leipäviipaleet paloiksi. Paista rapeaksi grillin parilatasolla tai kuivalla, kuumalla pannulla.
Viipaloi kesäsipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää kaprikset. Jatka paistamista noin minuutti.
Irrota mintunlehdet oksista. Jaa vesimeloni lautasille. Lisää halloumi, leipäpalat, kapris-valkosipuli-chiliseos ja minttu. Viimeistele kesäsipulilla, pähkinöillä, balsamicolla ja halutessasi tilkalla oliiviöljyä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Leikkaa makea meloni kolmioiksi, grillaa pikaisesti ja tarjoa pihvin tapaan halloumin ja leipäkrutonkien kaverina. Viimeistele pähkinöillä ja mintulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | vesimelonia |
| 400 g | (2 pkt) halloumia |
| 4 kpl | viipaletta maalaisleipää |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 1 | ruukku minttua |
| 4 rkl | pähkinöitä (esim. pekaani-) |
| 2 rkl | valkoista balsamicoa |
Poista vesimelonin kuori ja leikkaa hedelmä kolmioiksi. Viipaloi halloumi. Paista melonikolmioita ja halloumiviipaleita kuumassa grillissä reilu minuutti molemmin puolin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | vesimelonia |
| 400 g | (2 pkt) halloumia |
Revi leipäviipaleet paloiksi. Paista rapeaksi grillin parilatasolla tai kuivalla, kuumalla pannulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | viipaletta maalaisleipää |
Viipaloi kesäsipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää kaprikset. Jatka paistamista noin minuutti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
Irrota mintunlehdet oksista. Jaa vesimeloni lautasille. Lisää halloumi, leipäpalat, kapris-valkosipuli-chiliseos ja minttu. Viimeistele kesäsipulilla, pähkinöillä, balsamicolla ja halutessasi tilkalla oliiviöljyä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 | ruukku minttua |
| 4 rkl | pähkinöitä (esim. pekaani-) |
| 2 rkl | valkoista balsamicoa |
550
Energiaa kcal
2300
Energiaa kj
40,5 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
550
Energiaa kcal
2300
Energiaa kj
40,5 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli