Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään.
Irrota kukkakaalin hennoimmat lehdet ja säästä sellaisenaan salaattiin. Halkaise kukkakaali neljään osaan ja poista keskeltä kovin kantaosa niin, että lehdet jäävät vielä kiinni kukkakaaliin. Valele kukkakaali mausteöljyllä ja grillaa välillä käännellen kukkakaalin koosta riippuen noin 20 minuuttia.
Valmista korianterijogurttikastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Huuhtele salaatit ja siivuta kurkku. Lisää salaattiin sitruunamehu, öljy ja suola.
Viipaloi halloumijuustot ja grillaa juustot nopeasti öljytyllä ritilällä.
Kokoa kukkakaalisalaatti grillatun kukkakaalin ympärille ja tarjoile korianterijogurttikastikkeen kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
412
1726
37,0 g
6,8 g
12,3 g
11,3 g
3,5 g
6,8 g
4,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl jauhettua korianteria,
1 lehtisalaattia,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli