Grillattu naudan pippuripihvi ja maustevoi

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Murea ja mehevä naudan fileelankku on nopea grillattava kasvisten kaveriksi. Piparjuuren ja aurinkokuivattujen tomaattien maustamat voinapit viimeistelevät herkullisen grilliaterian.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g (2 pkt) nopeita ja mureita naudan grillifileitä (snellman)

Piparjuuri-tomaattimaustevoi

150 gvoita
6 - 8 kplaurinkokuivattua tomaattia
2 tlpiparjuuritahnaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista maustevoi. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit (n. ¾ dl). Sekoita kaikki maustevoin ainekset.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    6 - 8 kplaurinkokuivattua tomaattia
    2 tlpiparjuuritahnaa
  2. 2

    Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja.

  3. 3

    Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Öljyä grilliritilät ja paista pihvit kuumassa grillissä noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpö on 53–57 astetta. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g (2 pkt) nopeita ja mureita naudan grillifileitä (snellman)
  4. 4

    Viipaloi pihvit ja aseta päälle maustevoinapit.

Vinkki: Maustevoita valmistuu kerralla reilu määrä, noin 10 nappia. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.6.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä