Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu naudan pippuripihvi ja maustevoi

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Murea ja mehevä naudan fileelankku on nopea grillattava kasvisten kaveriksi. Piparjuuren ja aurinkokuivattujen tomaattien maustamat voinapit viimeistelevät herkullisen grilliaterian.

Ainekset

800 g
(2 pkt) nopeita ja mureita naudan grillifileitä (Snellman)

Piparjuuri-tomaattimaustevoi

150 g
voita
6 - 8 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
2 tl
piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista maustevoi. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit (n. ¾ dl). Sekoita kaikki maustevoin ainekset.

150 g
voita
6 - 8 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
2 tl
piparjuuritahnaa
2

Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja.

3

Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Öljyä grilliritilät ja paista pihvit kuumassa grillissä noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpö on 53–57 astetta. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

800 g
(2 pkt) nopeita ja mureita naudan grillifileitä (Snellman)
4

Viipaloi pihvit ja aseta päälle maustevoinapit.

Vinkki: Maustevoita valmistuu kerralla reilu määrä, noin 10 nappia. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.6.2024
|
Muokattu: 4.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

614

2571

47,5 g

26,8 g

3,8 g

3,8 g

1,3 g

43,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli