Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpl(à 150 g) naudan fileepihviä
1 rklrypsiöljyä
merisuolahiutaleita
rouhittua mustapippuria

Tomaattisalsa

3 kpltomaattia
1 kplkurkku
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlsilputtua tuoretta basilikaa
1/2 dlsilputtua tuoretta tilliä
1/2 dloliiviöljyä
1 rkltummaa balsamiviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.

    Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Merisuolahiutaleita, Rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynttä, 0,5 dl Silputtua tuoretta tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä