Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.
Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1011
19,8 g
3,8 g
2,8 g
2,8 g
1,3 g
13,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Merisuolahiutaleita,
Rouhittua mustapippuria,
Valkosipulinkynttä,
0,5 dl Silputtua tuoretta tilliä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli