Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa

Nappaa talteen!
| 4 kpl | (à 150 g) naudan fileepihviä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| merisuolahiutaleita | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Tomaattisalsa | |
|---|---|
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | silputtua tuoretta basilikaa |
| 1/2 dl | silputtua tuoretta tilliä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.
Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.
Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | (à 150 g) naudan fileepihviä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| merisuolahiutaleita | |
| rouhittua mustapippuria | |
Tomaattisalsa | |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | silputtua tuoretta basilikaa |
| 1/2 dl | silputtua tuoretta tilliä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.
Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.
Ravintosisältö
242
Energiaa kcal
1011
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
242
Energiaa kcal
1011
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Merisuolahiutaleita, Rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynttä, 0,5 dl Silputtua tuoretta tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























