Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.
Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1011
242
19,8 g
3,8 g
2,8 g
2,8 g
1,3 g
13,3 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Merisuolahiutaleita,
Rouhittua mustapippuria,
Valkosipulinkynttä,
0,5 dl Silputtua tuoretta tilliä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli