Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
(à 150 g) naudan fileepihviä
1 rkl
Rypsiöljyä
Merisuolahiutaleita
Rouhittua mustapippuria

tomaattisalsa

3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Kurkku
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Silputtua tuoretta basilikaa
1/2 dl
Silputtua tuoretta tilliä
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.

Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1011

242

19,8 g

3,8 g

2,8 g

2,8 g

1,3 g

13,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Merisuolahiutaleita,

Rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

0,5 dl Silputtua tuoretta tilliä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli