Grillatut maissintähkät ja kesämunakas - Yhteishyvä

Grillatut maissintähkät ja kesämunakas

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Tuoretta maissintähkää
4 - 5 rkl
Valmista grillauskastiketta

KESÄMUNAKAS:

4 kpl
Munaa
1/2 dl
Vettä, kasvislientä tai kermaa
1 dl
Pinaatinlehtiä silputtuna
1 kpl
(noin 200 g) pakastekasvisseosta
Muutama tuore herkkusieni
Suolaa
Valkopippuria
(juustoraastetta)

PAISTAMISEEN:

2 rkl
Voita tai margariinia

Näin teet

1

Kypsennä maissintähkät vähässä, suolalla maustetussa vedessä kattilassa keittäen puolikypsiksi. Tai kypsennä niitä mikroaaltouunissa kuvun alla täydellä teholla noin 4 minuuttia.Voitele tähkät kastikkeella ja grillaa välillä käännellen ja voidellen pehmeiksi. Kokeile kypsyyttä tikulla.Kypsennä munakas ritilän päällä paistinpannussa, wokissa tai muurinpohjapannussa.Sekoita munat ja kasvisliemi. Silppua joukkoon pinaatinlehdet. Kuumenna rasva pannussa ja kaada seos siihen. Sekoita alussa pari kertaa. Levitä sitten pintaan puolisulat kasvikset ja viipaloidut sienet. Mausta ja peitä kannella. Munakas on valmis, kun kasvikset ovat kuumia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa