Grillatut nektariininyytit ja vanilja-ranskankerma

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Grillatut nektariinit ovat helppo kesäinen jälkiruoka. Nektariinit pehmenevät grillissä suussa sulaviksi kanelisen ja kinuskisen liemen kanssa. Tarjoa lisäksi vaniljaista ranskankermaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa nektariinia
3 rklvoita
1 tlkanelia
1 rklsokeria
4 rklsiirappia

Vanilja-ranskankerma

150 g (1 prk) ranskankermaa
1 rklsokeria
1 rklvaniljasokeria

Lisäksi

alumiinifoliota

Valmistus

  1. 1

    Sekoita ranskankermasta ja sokereista kastike. Anna kastikkeen maustua nektariinien valmistuksen ajan. Pese ja lohko nektariinit isoiksi paloiksi. Poista kivet.

    MääräAinesosa
    150 g (1 prk) ranskankermaa
    1 rklsokeria
    1 rklvaniljasokeria
    4 kplisoa nektariinia
  2. 2

    Ota alumiinifoliosta kahdeksan neliön muotoista arkkia. Asettele nektariinilohkoja neljälle kaksinkertaiselle folioarkille. Kääntele folion reunat ylöspäin ja pane jokaiseen nyyttiin nokare voita. Ripottele päälle kanelia ja sokeria, valuta päälle siirappia. Kääri nyytit kiinni.

    MääräAinesosa
    3 rklvoita
    1 tlkanelia
    1 rklsokeria
    4 rklsiirappia
  3. 3

    Grillaa noin 10 minuuttia kuumassa grillissä. Jos nektariinit ovat pehmeitä, grillaa noin 5 minuuttia. Nosta nyytit hetkeksi ylätasolle hautumaan.

  4. 4

    Siirrä nektariinit lautasille ja valuta päälle folion sisään kertynyt liemi. Tarjoa vanilja-ranskankerman kanssa.

Voit paistaa nyytit 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: alumiinifoliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä