Grillatut nektariininyytit ja vanilja-ranskankerma
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatut nektariinit ovat helppo kesäinen jälkiruoka. Nektariinit pehmenevät grillissä suussa sulaviksi kanelisen ja kinuskisen liemen kanssa. Tarjoa lisäksi vaniljaista ranskankermaa.
| 4 kpl | isoa nektariinia |
| 3 rkl | voita |
| 1 tl | kanelia |
| 1 rkl | sokeria |
| 4 rkl | siirappia |
| Vanilja-ranskankerma | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
- 1.
Sekoita ranskankermasta ja sokereista kastike. Anna kastikkeen maustua nektariinien valmistuksen ajan. Pese ja lohko nektariinit isoiksi paloiksi. Poista kivet.
- 2.
Ota alumiinifoliosta kahdeksan neliön muotoista arkkia. Asettele nektariinilohkoja neljälle kaksinkertaiselle folioarkille. Kääntele folion reunat ylöspäin ja pane jokaiseen nyyttiin nokare voita. Ripottele päälle kanelia ja sokeria, valuta päälle siirappia. Kääri nyytit kiinni.
- 3.
Grillaa noin 10 minuuttia kuumassa grillissä. Jos nektariinit ovat pehmeitä, grillaa noin 5 minuuttia. Nosta nyytit hetkeksi ylätasolle hautumaan.
- 4.
Siirrä nektariinit lautasille ja valuta päälle folion sisään kertynyt liemi. Tarjoa vanilja-ranskankerman kanssa.
Grillatut nektariininyytit ja vanilja-ranskankerma
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Grillatut nektariinit ovat helppo kesäinen jälkiruoka. Nektariinit pehmenevät grillissä suussa sulaviksi kanelisen ja kinuskisen liemen kanssa. Tarjoa lisäksi vaniljaista ranskankermaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa nektariinia |
| 3 rkl | voita |
| 1 tl | kanelia |
| 1 rkl | sokeria |
| 4 rkl | siirappia |
Vanilja-ranskankerma | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
Valmistus
- 1
Sekoita ranskankermasta ja sokereista kastike. Anna kastikkeen maustua nektariinien valmistuksen ajan. Pese ja lohko nektariinit isoiksi paloiksi. Poista kivet.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 rkl sokeria 1 rkl vaniljasokeria 4 kpl isoa nektariinia - 2
Ota alumiinifoliosta kahdeksan neliön muotoista arkkia. Asettele nektariinilohkoja neljälle kaksinkertaiselle folioarkille. Kääntele folion reunat ylöspäin ja pane jokaiseen nyyttiin nokare voita. Ripottele päälle kanelia ja sokeria, valuta päälle siirappia. Kääri nyytit kiinni.
Määrä Ainesosa 3 rkl voita 1 tl kanelia 1 rkl sokeria 4 rkl siirappia - 3
Grillaa noin 10 minuuttia kuumassa grillissä. Jos nektariinit ovat pehmeitä, grillaa noin 5 minuuttia. Nosta nyytit hetkeksi ylätasolle hautumaan.
- 4
Siirrä nektariinit lautasille ja valuta päälle folion sisään kertynyt liemi. Tarjoa vanilja-ranskankerman kanssa.
Voit paistaa nyytit 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
296
Energiaa kcal
1241
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
34,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
296
Energiaa kcal
1241
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
34,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: alumiinifoliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























