Grillatut possupihvit ja persikkasalsa
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatut fileepihvit ja hedelmäinen salsa on vartissa valmis ateria. Possun fileepihvien kanssa maistuu raikas Pico de gallo -salsa mehukkaista persikoista tehtynä.
| 400 g | porsaan ulkofileepihvejä |
| suolaa | |
| Persikkasalsa | |
|---|---|
| 400 g | (3–4) persikkaa |
| 1 - 2 kpl | varhaispunasipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus sokeria | |
- 1.
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.
- 2.
Huuhtele persikat, poista kivet ja kuutioi persikat. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri ja purista limen mehu. Sekoita salsan ainekset kulhossa.
- 3.
Paista pihvejä grillissä tai pannulla 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, mausta suolalla. Tarjoa persikkasalsan kanssa.
Grillatut possupihvit ja persikkasalsa
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Grillatut fileepihvit ja hedelmäinen salsa on vartissa valmis ateria. Possun fileepihvien kanssa maistuu raikas Pico de gallo -salsa mehukkaista persikoista tehtynä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | porsaan ulkofileepihvejä |
| suolaa | |
Persikkasalsa | |
| 400 g | (3–4) persikkaa |
| 1 - 2 kpl | varhaispunasipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus sokeria | |
Valmistus
- 1
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.
Määrä Ainesosa 400 g porsaan ulkofileepihvejä - 2
Huuhtele persikat, poista kivet ja kuutioi persikat. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri ja purista limen mehu. Sekoita salsan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 400 g (3–4) persikkaa 1 - 2 kpl varhaispunasipulia varsineen 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku korianteria 1 kpl lime 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ripaus sokeria - 3
Paista pihvejä grillissä tai pannulla 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, mausta suolalla. Tarjoa persikkasalsan kanssa.
Ravintosisältö
210
Energiaa kcal
881
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
210
Energiaa kcal
881
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa, 1 kpl ruukku korianteria, ripaus sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























