Päästä uuni kesälomalle ja valmista jälkiruokapiirakka grillissä.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
(380 g) makeaa piirakkataikinaa (pyöreä)
500 gpersikoita tai 1 prk (820/470 g) persikanpuolikkaita sokeriliemessä
1 kpl(125 g) pakastevadelmia
3 rklfariinisokeria
2 rklmargariinia
1 rklperunajauhoja
1 rklöljyä

Lisäksi

2 kplpyöreää foliovuokaa
vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä.

    Kuumenna grilli. Halkaise persikat, poista kivet tai valuta säilykepersikat. Leikkaa viipaleiksi. Yhdistä kulhossa persikka, vadelmat, sokeri, rasva ja jauhot.

    Sivele foliovuoan pohjalle öljyä. Painele piirakkapohja vuokaan. Laita täyte pohjan päälle.

    Aseta toinen kertakäyttövuoista ylösalaisin ritilälle kuumaan grilliin. Nosta piirakkavuoka sen päälle. Kypsennä kannen alla 45–60 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (380 g) makeaa piirakkataikinaa (pyöreä), Pyöreää foliovuokaa, Vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä