Hedelmäinen joulusalaatti
20 min

Nappaa talteen!
Joulupöydän hedelmäisessä salaatissa maistuvat mango, päärynä ja viinirypäleet. Makuja täydentää cheddarjuusto ja pähkinät. Tarjoa kinkun tai kalkkunan lisukkeena.
| 180 g | salaattisekoitusta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | (½ rs) viinirypäleitä |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 150 g | cheddarjuustoa |
| 100 g | paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä |
| Mangokastike | |
|---|---|
| 1 1/2 tl | currya |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 125 g | (1 prk) mangososetta |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | omenaviinietikkaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Valmista ensin kastike. Mittaa curry ja öljy kulhoon ja kuumenna hetki (20-30 sekuntia) mikrossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää loput ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- 2.
Valmista salaatti. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Mausta mustapippurilla.
- 3.
Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pirskottele päärynänpaloille hieman sitruunanmehua, jotta palat eivät tummu. Paloittele juusto kuutioiksi. Pilko pähkinöitä hieman pienemmiksi.
- 4.
Sekoita viinirypäleet, päärynäpalat ja juustokuutiot salaattiin. Ripottele pinnalle pähkinät. Tarjoa salaatti mangokastikkeen kanssa.
Joulupöydän hedelmäisessä salaatissa maistuvat mango, päärynä ja viinirypäleet. Makuja täydentää cheddarjuusto ja pähkinät. Tarjoa kinkun tai kalkkunan lisukkeena.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | salaattisekoitusta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | (½ rs) viinirypäleitä |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 150 g | cheddarjuustoa |
| 100 g | paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä |
Mangokastike | |
| 1 1/2 tl | currya |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 125 g | (1 prk) mangososetta |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | omenaviinietikkaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Valmista ensin kastike. Mittaa curry ja öljy kulhoon ja kuumenna hetki (20-30 sekuntia) mikrossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää loput ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 tl currya 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi 125 g (1 prk) mangososetta 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl omenaviinietikkaa 1/4 tl valkopippuria 1/4 tl suolaa - 2
Valmista salaatti. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Mausta mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 180 g salaattisekoitusta 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pirskottele päärynänpaloille hieman sitruunanmehua, jotta palat eivät tummu. Paloittele juusto kuutioiksi. Pilko pähkinöitä hieman pienemmiksi.
Määrä Ainesosa 250 g (½ rs) viinirypäleitä 2 kpl päärynää 1 tl sitruunanmehua 150 g cheddarjuustoa 100 g paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä - 4
Sekoita viinirypäleet, päärynäpalat ja juustokuutiot salaattiin. Ripottele pinnalle pähkinät. Tarjoa salaatti mangokastikkeen kanssa.
Lisää salaatin joukkoon katkarapuja, kalkkunaa tai kinkkua ja tarjoa lounaana. Lounaaksi salaatista riittää noin 4 henkilölle.
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1121
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,9 g
Hiilihydraatteja
9,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1121
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,9 g
Hiilihydraatteja
9,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























