Hedelmäinen joulusalaatti - Yhteishyvä

Hedelmäinen joulusalaatti

Hedelmäinen joulusalaatti
Annokset
8
Ruokavalio
Jouluisessa hedelmäsalaatissa maistuvat muun muassa tomaatit, rypäleet, rucola ja ananas. Maukas salaatti viimeistellään curry-mangokastikkeella.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(á 227 g/140 g) ananasmurskaa
2 dl
Aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 1/2 dl
Vihreitä kivettömiä viinirypäleitä
1 1/2 dl
Tummia kivettömiä viinirypäleitä
200 g
Kirsikkatomaatteja
100 g
Rucolaa

KASTIKE:

1 1/2 tl
Currya
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria
1 kpl
Mangososetta (lastenruoka)
1/2 dl
Kevytmajoneesia
100 g
Ranskankermaa
1 tl
Omenaviinietikkaa

Näin teet

1

Valuta ananasmurska ja aurinkokuivatut tomaatit liemistään. Huuhtele ja puolita viinirypäleet ja poista siemenet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Hienonna rucola. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

2 kpl
(á 227 g/140 g) ananasmurskaa
2 dl
Aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 1/2 dl
Vihreitä kivettömiä viinirypäleitä
1 1/2 dl
Tummia kivettömiä viinirypäleitä
200 g
Kirsikkatomaatteja
100 g
Rucolaa
2

Valmista kastike. Kuumenna currya öljyssä muutama sekunti mikroaaltouunissa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita. Kääntele kastike salaatin joukkoon.

1 tl
Omenaviinietikkaa
100 g
Ranskankermaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Mangososetta (lastenruoka)
1 1/2 tl
Currya
1/2 dl
Kevytmajoneesia
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 19.12.2018
Jaa Somessa