Hedelmäinen sitruunarahkapiiras
Ainekset
Taikina
Vuoan voiteluun
Täyte
Koristeeksi
Valmistus
Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita vatkaimella murumaiseksi taikinaksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) öljyllä. Painele kauramurotaikina vuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada täyte vuokaan piirakkapohjan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka.
Kuori ja paloittele koristeeksi tulevat hedelmät kulmikkaiksi noin 3 cm:n paloiksi. Ripottele kookos-hiutaleet piirakan pinnalle ja koristele hedelmäpaloilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
370
1547
17,6 g
9,6 g
46,0 g
28,0 g
3,8 g
4,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 prk) sitruunarahkaa,
kananmunaa,
limen mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli