Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita vatkaimella murumaiseksi taikinaksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) öljyllä. Painele kauramurotaikina vuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada täyte vuokaan piirakkapohjan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka.
Kuori ja paloittele koristeeksi tulevat hedelmät kulmikkaiksi noin 3 cm:n paloiksi. Ripottele kookos-hiutaleet piirakan pinnalle ja koristele hedelmäpaloilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1401
335
17,3 g
9,6 g
40,5 g
22,8 g
2,1 g
4,1 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 prk) sitruunarahkaa,
kananmunaa,
limen mehu,
Esimerkiksi papaijaa, mandariinia, ananasta, vihreää kiiviä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli