Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita vatkaimella murumaiseksi taikinaksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) öljyllä. Painele kauramurotaikina vuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada täyte vuokaan piirakkapohjan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka.
Kuori ja paloittele koristeeksi tulevat hedelmät kulmikkaiksi noin 3 cm:n paloiksi. Ripottele kookos-hiutaleet piirakan pinnalle ja koristele hedelmäpaloilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
335
1401
17,3 g
9,6 g
40,5 g
22,8 g
2,1 g
4,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 prk) sitruunarahkaa,
kananmunaa,
limen mehu,
Esimerkiksi papaijaa, mandariinia, ananasta, vihreää kiiviä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli