Hedelmämaan jälkiruokasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmämaan jälkiruokasalaatti

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Verkko- tai hunajameloni
1 kpl
(400 g) säilöttyjä aprikooseja sokeriliemessä
1/2 l
Mansikoita

PÄÄLLE:

1 kpl
Aprikoositölkin liemi
1 dl
Hyytelösokeria
1 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua minttua
2 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Roseepippureita rouhittuna

Näin teet

1

Halkaise meloni ja poista siemenet kotineen. Kuori meloninpuolikkaat ja kuutioi malto.Huuhdo ja halkaise mansikat. Valuta ja paloittele aprikoosit. Nosta hedelmät kylmään.Kaada aprikoosiliemi kattilaan. Lisää hyytelösokeri. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta mintulla sekä sitruunamehulla. Jäähdytä hiukan.Asettele hedelmät ja marjat kauniisti kerroksittain tarjoiluastiaan ja valele joka kerros sokeriliemellä. Murenna päälle roseepippureita ja jäähdytä tarjoamiseen asti.Jos et pidä mintun mausta, voit maustaa hedelmät myös inkiväärillä. Tarjoa jälkiruoan lisänä valmista vaniljakastiketta, johon olet sekoittanut hiukan kermavaahtoa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.5.2019