Kuori ja paloittele tuoreet hedelmät. Pilko säilykepersikat. Puserra salaatin joukkoon vähän sitruunamehua, joka estää banaanin ja päärynän tummumisen. Lisää myös loraus persikoiden lientä.
Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi ja ripottele salaatin päälle. Koristele salaatti tuoreella mintulla.
Valmista kastike. Erottele keltuaiset pieneen metallikulhoon. Sekoita joukkoon sokeri. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden pitää höyrytä, mutta ei kiehua voimakkaasti. Vatkaa keltuaisseosta, kunnes se sakenee. Lisää mehu vähitellen ja vatkaa edelleen hyvin. Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
228
955
10,2 g
2,3 g
22,0 g
20,5 g
3,7 g
6,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli