Hedelmäsalaatti ja sabayonkastike

Nappaa talteen!
Hedelmistä syntyy helposti runsas ja raikas jälkiruokasalaatti. Kuohkea sabayonkastike juhlistaa jälkiruoan. Omenamehun sijaan voit tehdä kastikkeen myös valkoviinistä.
| 2 kpl | päärynää |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1 kpl | persikoita |
| 1 kpl | banaani |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| tuoretta minttua | |
| Kastike | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunan keltuaista |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 dl | omenamehua tai makeaa valkoviiniä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
- 1.
Kuori ja paloittele tuoreet hedelmät. Pilko säilykepersikat. Puserra salaatin joukkoon vähän sitruunamehua, joka estää banaanin ja päärynän tummumisen. Lisää myös loraus persikoiden lientä.
- 2.
Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi ja ripottele salaatin päälle. Koristele salaatti tuoreella mintulla.
- 3.
Valmista kastike. Erottele keltuaiset pieneen metallikulhoon. Sekoita joukkoon sokeri. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden pitää höyrytä, mutta ei kiehua voimakkaasti. Vatkaa keltuaisseosta, kunnes se sakenee. Lisää mehu vähitellen ja vatkaa edelleen hyvin. Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.
Hedelmistä syntyy helposti runsas ja raikas jälkiruokasalaatti. Kuohkea sabayonkastike juhlistaa jälkiruoan. Omenamehun sijaan voit tehdä kastikkeen myös valkoviinistä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | päärynää |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1 kpl | persikoita |
| 1 kpl | banaani |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| tuoretta minttua | |
Kastike | |
| 4 kpl | kananmunan keltuaista |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 dl | omenamehua tai makeaa valkoviiniä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele tuoreet hedelmät. Pilko säilykepersikat. Puserra salaatin joukkoon vähän sitruunamehua, joka estää banaanin ja päärynän tummumisen. Lisää myös loraus persikoiden lientä.
Määrä Ainesosa 2 kpl päärynää 1 kpl banaani 2 kpl mandariinia 2 kpl appelsiinia 1 kpl persikoita 2 rkl sitruunamehua - 2
Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi ja ripottele salaatin päälle. Koristele salaatti tuoreella mintulla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl cashewpähkinöitä tuoretta minttua - 3
Valmista kastike. Erottele keltuaiset pieneen metallikulhoon. Sekoita joukkoon sokeri. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden pitää höyrytä, mutta ei kiehua voimakkaasti. Vatkaa keltuaisseosta, kunnes se sakenee. Lisää mehu vähitellen ja vatkaa edelleen hyvin. Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunan keltuaista 3 rkl sokeria 1 dl omenamehua tai makeaa valkoviiniä 2 rkl sitruunamehua
Ravintosisältö
228
Energiaa kcal
955
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
20,5 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
228
Energiaa kcal
955
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
20,5 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





