Hedelmäsalaatti ja sabayonkastike

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Hedelmistä syntyy helposti runsas ja raikas jälkiruokasalaatti. Kuohkea sabayonkastike juhlistaa jälkiruoan. Omenamehun sijaan voit tehdä kastikkeen myös valkoviinistä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpäärynää
2 kplappelsiinia
2 kplmandariinia
1 kplpersikoita
1 kplbanaani
1/2 dlcashewpähkinöitä
tuoretta minttua

Kastike

4 kplkananmunan keltuaista
3 rklsokeria
1 dlomenamehua tai makeaa valkoviiniä
2 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele tuoreet hedelmät. Pilko säilykepersikat. Puserra salaatin joukkoon vähän sitruunamehua, joka estää banaanin ja päärynän tummumisen. Lisää myös loraus persikoiden lientä.

    MääräAinesosa
    2 kplpäärynää
    1 kplbanaani
    2 kplmandariinia
    2 kplappelsiinia
    1 kplpersikoita
    2 rklsitruunamehua
  2. 2

    Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi ja ripottele salaatin päälle. Koristele salaatti tuoreella mintulla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlcashewpähkinöitä
    tuoretta minttua
  3. 3

    Valmista kastike. Erottele keltuaiset pieneen metallikulhoon. Sekoita joukkoon sokeri. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden pitää höyrytä, mutta ei kiehua voimakkaasti. Vatkaa keltuaisseosta, kunnes se sakenee. Lisää mehu vähitellen ja vatkaa edelleen hyvin. Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunan keltuaista
    3 rklsokeria
    1 dlomenamehua tai makeaa valkoviiniä
    2 rklsitruunamehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tuoretta minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä