Hedelmäsalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Tee hedelmäsalaatille maukas pohja erivärisistä hedelmistä. Viimeistele salaatti hunajaisella sitrusliemellä ja raikkaalla mintulla. Muista hyödyntää salaatissa myös satokauden hedelmiä ja marjoja!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkiiviä
1 kplappelsiini
1 kplomena
300 ghunajamelonia
250 g(1/2 rs) viinirypäleitä
1 kplmango
2 kplpersimonia

Mausteliemi

1 kpllime
1 kplappelsiini
2 rklsiirappia
1 kplruukku minttua

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele kiivit, appelsiinit, omenat ja meloni. Huuhtele ja halkaise rypäleet.

    MääräAinesosa
    2 kplkiiviä
    1 kplappelsiini
    1 kplomena
    300 ghunajamelonia
    250 g(1/2 rs) viinirypäleitä
  2. 2

    Kuori ja paloittele mango. Pese ja viipaloi persimonit.

    MääräAinesosa
    1 kplmango
    2 kplpersimonia
  3. 3

    Pese lime. Raasta kuoren vihreä osa kulhoon. Purista limen ja appelsiinin mehu kulhoon. Lisää siirappi. Hienonna minttu ja lisää se mausteliemeen.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 kplappelsiini
    2 rklsiirappia
    1 kplruukku minttua
  4. 4

    Lisää liemeen hedelmät ja marjat. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Lisää salaatin joukkoon 1 dl kookoshiutaleita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä