Kuori ja paloittele kiivit, appelsiinit, omenat ja melonit. Huuhtele ja halkaise rypäleet.
Kuori ja paloittele myös kauden hedelmät.
Pese lime. Raasta kuoren vihreä osa kulhoon. Purista limen ja appelsiinin mehu kulhoon. Lisää hunaja. Hienonna minttu ja lisää se mausteliemeen.
Lisää liemeen hedelmät ja marjat. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa hedelmäsalaatti sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Vinkki: Lisää salaatin joukkoon 1 dl kookoshiutaleita.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
804
192
1,0 g
—
38,0 g
32,5 g
5,5 g
2,2 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli