Kuori ja paloittele kiivit, appelsiinit, omenat ja melonit. Huuhtele ja halkaise rypäleet.
Kuori ja paloittele myös kauden hedelmät.
Pese lime. Raasta kuoren vihreä osa kulhoon. Purista limen ja appelsiinin mehu kulhoon. Lisää hunaja. Hienonna minttu ja lisää se mausteliemeen.
Lisää liemeen hedelmät ja marjat. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa hedelmäsalaatti sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Vinkki: Lisää salaatin joukkoon 1 dl kookoshiutaleita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
192
804
1,0 g
—
38,0 g
32,5 g
5,5 g
2,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli