Hedelmäsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee hedelmäsalaatille maukas pohja tutuista hedelmistä ja täydennä makuja lisäämällä joukkoon satokauden parhaita hedelmiä ja marjoja. Viimeistele salaatti hunajaisella sitrusliemellä ja raikkaalla mintulla.

Ainekset

2 kpl
kiiviä
1 kpl
appelsiini
1 kpl
omena
300 g
melonia (esim. vesi- tai hunaja)
250 g
viinirypäleitä
500 g
hedelmiä ja marjoja satokauden mukaan (esim. mangoa, persimonia, mansikoita tai pensasmustikoita)

mausteliemi

1 kpl
lime
1 kpl
appelsiini
2 rkl
hunajaa tai siirappia
1 kpl
ruukku minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele kiivit, appelsiinit, omenat ja melonit. Huuhtele ja halkaise rypäleet.

2 kpl
kiiviä
1 kpl
appelsiini
1 kpl
omena
300 g
melonia (esim. vesi- tai hunaja)
250 g
viinirypäleitä
2

Kuori ja paloittele myös kauden hedelmät.

500 g
hedelmiä ja marjoja satokauden mukaan (esim. mangoa, persimonia, mansikoita tai pensasmustikoita)
3

Pese lime. Raasta kuoren vihreä osa kulhoon. Purista limen ja appelsiinin mehu kulhoon. Lisää hunaja. Hienonna minttu ja lisää se mausteliemeen.

1 kpl
lime
1 kpl
appelsiini
2 rkl
hunajaa tai siirappia
1 kpl
ruukku minttua
4

Lisää liemeen hedelmät ja marjat. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

5

Tarjoa hedelmäsalaatti sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.

Vinkki: Lisää salaatin joukkoon 1 dl kookoshiutaleita.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

804

192

1,0 g

38,0 g

32,5 g

5,5 g

2,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli