Hedelmäsalsa

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Sitrushedelmistä valmistuu pirteä salsakastike. Käytä salsaan hunajapomeloa tai greippiä. Tarjoa salsaa esimerkiksi kasvispihvien, katkarapujen tai broilerileikkeiden lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplhunajapomelo tai greippi
1 kplmango
1 kplpieni sipuli
1/2 - 1 kplpunaista chiliä
2 tlöljyä
suolaa
pippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori pomelo tai greippi veitsellä ja irrota lohkot kalvojen välistä. Paloittele. Kuori ja kuutioi mango. Silppua sipuli ja chili.

    MääräAinesosa
    1 kplhunajapomelo tai greippi
    1 kplmango
    1 kplpieni sipuli
    1/2 - 1 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Sekoita ainekset keskenään, lisää öljy ja mausta salsa.

    MääräAinesosa
    pippuria
    suolaa
    2 tlöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Punaista chiliä, Suolaa, Pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä