Helpot juuressämpylät

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Helpot juuressämpylät ovat vaivaamatta valmiita. Sekoita taikina illalla jääkaappiin, lusikoi aamulla pellille ja paista. Punajuuren tilalle sopii vaikka porkkana.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gpunajuurta
5 dlvettä
1/4 tltuorehiivaa
1 1/2 tlsuolaa
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1 dlgrahamjauhoja
6 - 7 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

3 rklauringonkukansiemeniä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta punajuuret. Tarvitset noin 2 dl juuresraastetta.

    MääräAinesosa
    150 gpunajuurta
  2. 2

    Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää juuresraaste, suola, kaurahiutaleet, grahamjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee puuromaisen kosteaa. Sekoita reippaasti, mutta älä vaivaa taikinaa.

    MääräAinesosa
    1/4 tltuorehiivaa
    5 dlvettä
    1 1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    1 dlgrahamjauhoja
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Peitä kulho kelmulla ja pyyhkeellä. Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

  4. 4

    Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

  5. 5

    Peitä pelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta kahden lusikan avulla isoja nokareita pellille. Painele siemeniä sämpylöiden pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklauringonkukansiemeniä

Sekoita sämpylätaikinaan raastettua porkkanaa, palsternakkaa tai kurpitsaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl tuorehiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025

Samankaltaisia reseptejä