Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane kylkirivi uunipannulle tai -vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsennysastian pohjalle 2 dl vettä. Peitä astia tiiviisti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä ribsejä 3 tuntia. Käännä ribsit kypsennyksen puolivälissä ja lisää samalla vettä tarvittaessa.
Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan, keitä pari minuuttia. Sivele kypsä kylkirivi kastikkeella ja paahda kuumaksi joko uunin grillivastusten alla tai grillissä. Leikkaa kylkirivi paloiksi luiden välistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
749
3135
42,5 g
17,8 g
9,0 g
8,5 g
—
82,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
Vettä,
1 tl (savu)paprikajauhetta,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Ripaus suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli