Helppo broilerimureke

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Helpon broilerimurekkeen makumaailma vie ajatukset Italiaan. Yrteillä, sitruunalla ja parmesaanilla maustettu mehevä mureke sopii sekä arkeen että viikonloppuun.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 granskankermaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
1/2 kplsitruunaa (luomu)
400 gkananjauhelihaa
1 kplkananmuna
2 tlprovencale-yrttiseosta
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita isossa kulhossa ranskankerma ja korppujauhot. Jätä odottamaan.

    MääräAinesosa
    150 granskankermaa
    1/2 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Raasta parmesaani. Pese sitruuna, raasta kuori (1/2 tl) ja purista mehu (2 rkl).

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
    1/2 kplsitruunaa (luomu)
  3. 3

    Sekoita korppujauhoseoksen joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Muotoile lusikan avulla pitkulaiseksi murekkeeksi (n. 10 x 20 cm) leivinpaperinpäälle uunivuokaan tai pellille.

    MääräAinesosa
    400 gkananjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    2 tlprovencale-yrttiseosta
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kypsennä 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes mureke on kypsä ja saanut hieman väriä pintaan. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä