Helppo kanapata
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo kanapata on täydellinen arjen pelastaja. Esivalmistellut kasvikset nopeuttavat ruoan valmistumista, ja kanan paistisuikaleet kypsyvät nopeasti.
| 300 g | (1 pkt) kanan paistisuikaleita (maustamaton) |
| 50 g | (2 pientä vartta) varsiselleriä |
| 50 g | (1 kpl) porkkanaa |
| 100 g | (2 keskikoista) sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 300 g | (1 pkt) bataattilankkuja |
| 1 | ruukku timjamia |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondia (gluteeniton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 140 g | (1 pkt, 165/140 g) maissia suolaliemessä |
| 1 kpl | lime |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 | ruukku korianteria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
- 1.
Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön.
- 2.
Pese varsisellerit ja porkkana. Kuori porkkana ja sipuli. Kuutioi sipulit, varsisellerit ja porkkana pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa bataatit suupaloiksi. Hienonna timjami.
- 3.
Ruskista suikaleet öljyssä (1 tl). Siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota kasviskuutioita ja sipuleita öljyssä (1 tl) pannulla muutama minuutti.
- 4.
Lisää vesi, fondi, suola, pippuri, timjami, bataatit ja suikaleet pannulle. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kannen alla, kunnes bataatti on kypsää. Lisää maissi ja anna hautua 2 minuuttia.
- 5.
Purista limen mehu (2 rkl). Lisää pannulle ja sekoita. Tarjoa ranskankerman ja hienonnetun korianterin kanssa.
Helppo kanapata on täydellinen arjen pelastaja. Esivalmistellut kasvikset nopeuttavat ruoan valmistumista, ja kanan paistisuikaleet kypsyvät nopeasti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kanan paistisuikaleita (maustamaton) |
| 50 g | (2 pientä vartta) varsiselleriä |
| 50 g | (1 kpl) porkkanaa |
| 100 g | (2 keskikoista) sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 300 g | (1 pkt) bataattilankkuja |
| 1 | ruukku timjamia |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondia (gluteeniton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 140 g | (1 pkt, 165/140 g) maissia suolaliemessä |
| 1 kpl | lime |
Lisäksi | |
| 1 | ruukku korianteria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Valmistus
- 1
Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kanan paistisuikaleita (maustamaton) - 2
Pese varsisellerit ja porkkana. Kuori porkkana ja sipuli. Kuutioi sipulit, varsisellerit ja porkkana pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa bataatit suupaloiksi. Hienonna timjami.
Määrä Ainesosa 50 g (2 pientä vartta) varsiselleriä 50 g (1 kpl) porkkanaa 100 g (2 keskikoista) sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 300 g (1 pkt) bataattilankkuja 1 ruukku timjamia - 3
Ruskista suikaleet öljyssä (1 tl). Siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota kasviskuutioita ja sipuleita öljyssä (1 tl) pannulla muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 2 tl rypsiöljyä - 4
Lisää vesi, fondi, suola, pippuri, timjami, bataatit ja suikaleet pannulle. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kannen alla, kunnes bataatti on kypsää. Lisää maissi ja anna hautua 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 6 dl vettä 1 kpl kasvisannosfondia (gluteeniton) 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 140 g (1 pkt, 165/140 g) maissia suolaliemessä - 5
Purista limen mehu (2 rkl). Lisää pannulle ja sekoita. Tarjoa ranskankerman ja hienonnetun korianterin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 ruukku korianteria
Vinkki: Saat annoksesta maidottoman jättämällä ranskankerman pois tai korvaamalla sen kaurafraichella.
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1391
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1391
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku timjamia, ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























