Helppo kanapata

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Helppo kanapata on täydellinen arjen pelastaja. Esivalmistellut kasvikset nopeuttavat ruoan valmistumista, ja kanan paistisuikaleet kypsyvät nopeasti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) kanan paistisuikaleita (maustamaton)
50 g(2 pientä vartta) varsiselleriä
50 g(1 kpl) porkkanaa
100 g(2 keskikoista) sipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlrypsiöljyä
300 g(1 pkt) bataattilankkuja
1 ruukku timjamia
6 dlvettä
1 kplkasvisannosfondia (gluteeniton)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
140 g(1 pkt, 165/140 g) maissia suolaliemessä
1 kpllime

Lisäksi

1 ruukku korianteria
150 g(1 prk) ranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kanan paistisuikaleita (maustamaton)
  2. 2

    Pese varsisellerit ja porkkana. Kuori porkkana ja sipuli. Kuutioi sipulit, varsisellerit ja porkkana pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa bataatit suupaloiksi. Hienonna timjami.

    MääräAinesosa
    50 g(2 pientä vartta) varsiselleriä
    50 g(1 kpl) porkkanaa
    100 g(2 keskikoista) sipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    300 g(1 pkt) bataattilankkuja
    1 ruukku timjamia
  3. 3

    Ruskista suikaleet öljyssä (1 tl). Siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota kasviskuutioita ja sipuleita öljyssä (1 tl) pannulla muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä
  4. 4

    Lisää vesi, fondi, suola, pippuri, timjami, bataatit ja suikaleet pannulle. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kannen alla, kunnes bataatti on kypsää. Lisää maissi ja anna hautua 2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 dlvettä
    1 kplkasvisannosfondia (gluteeniton)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    140 g(1 pkt, 165/140 g) maissia suolaliemessä
  5. 5

    Purista limen mehu (2 rkl). Lisää pannulle ja sekoita. Tarjoa ranskankerman ja hienonnetun korianterin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 ruukku korianteria

Vinkki: Saat annoksesta maidottoman jättämällä ranskankerman pois tai korvaamalla sen kaurafraichella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku timjamia, ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.11.2025
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä