Helppo lohipasta

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Helppo lohipasta valmistuu supernopeasti mehukkaasta säilykelohesta. Pastan kiehuessa paistinpannulla pyöräytetään sitruunainen kastike, joka saa terää chilistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpastaa
260 g(2 prk, à 170/130 g) säilykelohta
3 kplvalkosipulinkynttä
2 kplpunasipulia
1 kplpunainen chili
1 kplsitruuna
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada säilykelohi siivilään valumaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu pieneen astiaan.

    MääräAinesosa
    400 gpastaa
    260 g(2 prk, à 170/130 g) säilykelohta
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplpunasipulia
    1 kplpunainen chili
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Kuumenna öljy pannulla, paista sipuleita ja chiliä öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää lohi paloina sekä sitruunan kuori ja mehu. Paista vielä hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Valuta kypsä pasta siivilässä ja ota samalla noin 1 dl keitinvettä talteen. Lisää pasta ja ½ dl keitinvettä pannulle, lämmitä hetki ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Koristele ruoka hienonnetulla persiljalla ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä