Helppo lohipasta
15 min

Nappaa talteen!
Helppo lohipasta valmistuu supernopeasti mehukkaasta säilykelohesta. Pastan kiehuessa paistinpannulla pyöräytetään sitruunainen kastike, joka saa terää chilistä.
| 400 g | pastaa |
| 260 g | (2 prk, à 170/130 g) säilykelohta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada säilykelohi siivilään valumaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu pieneen astiaan.
- 2.
Kuumenna öljy pannulla, paista sipuleita ja chiliä öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää lohi paloina sekä sitruunan kuori ja mehu. Paista vielä hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Valuta kypsä pasta siivilässä ja ota samalla noin 1 dl keitinvettä talteen. Lisää pasta ja ½ dl keitinvettä pannulle, lämmitä hetki ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Koristele ruoka hienonnetulla persiljalla ja tarjoa heti.
Helppo lohipasta valmistuu supernopeasti mehukkaasta säilykelohesta. Pastan kiehuessa paistinpannulla pyöräytetään sitruunainen kastike, joka saa terää chilistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pastaa |
| 260 g | (2 prk, à 170/130 g) säilykelohta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada säilykelohi siivilään valumaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu pieneen astiaan.
Määrä Ainesosa 400 g pastaa 260 g (2 prk, à 170/130 g) säilykelohta 3 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl punasipulia 1 kpl punainen chili 1 kpl sitruuna - 2
Kuumenna öljy pannulla, paista sipuleita ja chiliä öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää lohi paloina sekä sitruunan kuori ja mehu. Paista vielä hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Valuta kypsä pasta siivilässä ja ota samalla noin 1 dl keitinvettä talteen. Lisää pasta ja ½ dl keitinvettä pannulle, lämmitä hetki ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Koristele ruoka hienonnetulla persiljalla ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
538
Energiaa kcal
2254
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
538
Energiaa kcal
2254
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























