Helppo persikka-jogurttikakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo persikka-jogurttikakku

Helppo persikka-jogurtti hyytelökakku
Annokset
7
Valmistusaika
Useita tunteja
Persikka-jogurttikakku valmistuu helposti kaurakeksipohjalla. Helppo hyytelökakku saa päällisen säilykepersikoista.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
kaurakeksejä
75 g
Margariinia

TÄYTE

6 kpl
Liivatelehteä
4 dl
Turkkilaista jogurttia
2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vispikermaa
3 rkl
Sitruunamehua

PÄÄLLE

3 kpl
Liivatelehteä
230 g
(1 purkki, 410/230 g) säilykepersikoita mehussa
3 rkl
Säilykepersikoiden lientä

Näin teet

1

Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella hakaten. Sulata margariini. Sekoita keksimurskan joukkoon rasva ja sekoita hyvin. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuokaan.

75 g
Margariinia
200 g
kaurakeksejä
2

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kiehauta sitruunamehu pienessä kasarissa ja liuota liivatelehdet mehuun. Valuta liivateseos jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Valuta seos kakkuvuokaan ja peitä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

6 kpl
Liivatelehteä
4 dl
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vispikermaa
3 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Sokeria
3

Liota päällystettä varten liivatelehdet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valuta persikat pieneen kasariin sääsäen 3 ruokalusikallista lientä. Soseuta persikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna persikkaliemi ja luota liivatelehdet liemeen. Valuta seos persikkasoseen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja nosta takaisin kylmään. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

3 kpl
Liivatelehteä
3 rkl
Säilykepersikoiden lientä
230 g
(1 purkki, 410/230 g) säilykepersikoita mehussa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.3.2012
Muokattu: 15.5.2019