Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo pinaatti-riisipiirakka

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

Taikina

1 kpl
(500 g) pakastettua voitaikinaa

Täyte

5 dl
Keitettyä riisiä
3 kpl
Keitettyä munaa
400 g
Pinaatinlehtiä kiehautettuina
Suolaa, valkopippuria
Hiukan raastettua muskottipähkinää
2 kpl
Raakaa munaa

Voiteluun

Munaa

Pinnalle

Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jaa ohjeen mukaan sulatettu taikina kahtia ja kaaviloi toinen puoli voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille sopivaksi levyksi. Nosta taikina paikoilleen.Sekoita ja mausta täyte hyvin.Levitä se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. taita reunoja hiukan sisään.Kaaviloi toinen taikinapala kanneksi ja tee siiten muutamia aukkoja saksilla leikaten. Muovaa yli jäävästä taikinasta lehtiä tai suikaleita piiraan pintaan.Voitele pinta munalla ja ripottele päälle siemenet.Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes taikina on pohjastakin hiukan ruskistunut. Tarjoa iltapalana.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.