Helppo pinaatti-riisipiirakka

Arvostele resepti
8 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

1 kpl(500 g) pakastettua voitaikinaa

Täyte

5 dlkeitettyä riisiä
3 kplkeitettyä munaa
400 gpinaatinlehtiä kiehautettuina
suolaa, valkopippuria
hiukan raastettua muskottipähkinää
2 kplraakaa munaa

Voiteluun

munaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Jaa ohjeen mukaan sulatettu taikina kahtia ja kaaviloi toinen puoli voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille sopivaksi levyksi. Nosta taikina paikoilleen.Sekoita ja mausta täyte hyvin.Levitä se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. taita reunoja hiukan sisään.Kaaviloi toinen taikinapala kanneksi ja tee siiten muutamia aukkoja saksilla leikaten. Muovaa yli jäävästä taikinasta lehtiä tai suikaleita piiraan pintaan.Voitele pinta munalla ja ripottele päälle siemenet.Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes taikina on pohjastakin hiukan ruskistunut. Tarjoa iltapalana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025