Helppo porkkanakakku
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä porkkanakakku on koko perheen rakastama klassikko. Voit leipoa kakun jo päivää aiemmin ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.
| 250 g | (3–4) porkkanaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 50 g | huoneenlämpöistä voita tai margariinia |
| 100 g | pehmeää sulatejuustoa |
| 3 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| 15 g | (2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta |
- 1.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoka. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- 2.
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.
Helppo porkkanakakku
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Mehevä porkkanakakku on koko perheen rakastama klassikko. Voit leipoa kakun jo päivää aiemmin ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (3–4) porkkanaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | rypsiöljyä |
Kuorrutus | |
| 50 g | huoneenlämpöistä voita tai margariinia |
| 100 g | pehmeää sulatejuustoa |
| 3 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| 15 g | (2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoka. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 250 g (3–4) porkkanaa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 1 tl vaniljasokeria 1 dl rypsiöljyä - 2
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3
Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.
Määrä Ainesosa 50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia 100 g pehmeää sulatejuustoa 3 dl tomusokeria 15 g (2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta
Vinkki! Jos paistat kakun 24 cm:n kakkuvuoassa, tee taikina 1,5-kertaisena, jotta kakusta tulee tarpeeksi korkea ja mehevä.
Ravintosisältö
384
Energiaa kcal
1608
Energiaa kj
17,6 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,4 g
Hiilihydraatteja
40,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
384
Energiaa kcal
1608
Energiaa kj
17,6 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,4 g
Hiilihydraatteja
40,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























