Helppo puolukkapiiras - Yhteishyvä

Helppo puolukkapiiras

Kappaleita
8
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500 g) pakastettua voi- tai lehtitaikinaa
1/2 - 7/10 l
Puolukoita
1 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Sokeria
Ripaus vaniljasokeria

PÄÄLLE

1/2 kpl
(a 400 g) pakastettua murotaikinaa

Näin teet

1

Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele voitaikina sitten halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi ja pistele hyvin haarukalla. Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai sen verran, että taikina alkaa saada väriä.Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokerit. Ota piiraspohja uunista ja levitä sen päälle puolukat. Jos taikina on jostain kohdasta pullistunut, paina kohouma alas. Murenna puolukoiden päälle piiraan pintaan murotaikina käsin.Jatka piiraan kypsentämistä vielä 25 minuuttia tai pitempäänkin, jos piirasvuoka on paksua fajanssia. Jos näin on, kypsennä piiras uunin alaosassa, muutoin keskellä. Tarjoa puolukkapiiras sellaisenaan kahvin kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa