Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo puolukkapiiras

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(500 g) pakastettua voi- tai lehtitaikinaa
1/2 - 7/10 l
Puolukoita
1 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Sokeria
Ripaus vaniljasokeria

Päälle

1/2 kpl
(a 400 g) pakastettua murotaikinaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele voitaikina sitten halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi ja pistele hyvin haarukalla. Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai sen verran, että taikina alkaa saada väriä.Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokerit. Ota piiraspohja uunista ja levitä sen päälle puolukat. Jos taikina on jostain kohdasta pullistunut, paina kohouma alas. Murenna puolukoiden päälle piiraan pintaan murotaikina käsin.Jatka piiraan kypsentämistä vielä 25 minuuttia tai pitempäänkin, jos piirasvuoka on paksua fajanssia. Jos näin on, kypsennä piiras uunin alaosassa, muutoin keskellä. Tarjoa puolukkapiiras sellaisenaan kahvin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.