Helppo skagenpiirakka
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Skagen sopii myös piirakan täytteeksi. Helppo suolainen piirakka tehdään lehtitaikinasta, jonka päällä on raikas katkaraputäyte.
| 600 g | (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy) |
| 50 g | pitkään kypsytettyä goudaa |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Skagen | |
|---|---|
| 360 g | (2 ps) katkarapuja (m-kokoisia, msc-sertifioitu) |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| ripaus cayennepippuria | |
- 1.
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita avaamattomat katkarapupussit kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
- 2.
Raasta gouda. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi ja nosta pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot niin, ettei veitsi mene pohjan läpi. Pistele pohja haarukalla. Levitä tuorejuusto pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Voitele reunat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Pese ja puolita sitruuna. Purista 2 teelusikkaa mehua ja viipaloi toinen puolikas koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli, säästä 2 ruokalusikkaa sipulia koristeluun. Hienonna ½ ruukkua tilliä, säästä loput koristeluun. Valuta sulaneet ravut, säästä desi rapuja koristeluun. Sekoita kaikki skagenin ainekset kulhossa.
- 4.
Leikkaa jäähtynyt pohja 12 osaan ja lusikoi skagenia keoksi jokaisen palan päälle. Koristele ravuilla, sipulilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa heti.
Helppo skagenpiirakka
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Skagen sopii myös piirakan täytteeksi. Helppo suolainen piirakka tehdään lehtitaikinasta, jonka päällä on raikas katkaraputäyte.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy) |
| 50 g | pitkään kypsytettyä goudaa |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
Skagen | |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja (m-kokoisia, msc-sertifioitu) |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| ripaus cayennepippuria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita avaamattomat katkarapupussit kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy) 360 g (2 ps) katkarapuja (m-kokoisia, msc-sertifioitu) - 2
Raasta gouda. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi ja nosta pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot niin, ettei veitsi mene pohjan läpi. Pistele pohja haarukalla. Levitä tuorejuusto pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Voitele reunat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 50 g pitkään kypsytettyä goudaa 200 g (1 rs) ruohosipulituorejuustoa 1 kpl kananmuna - 3
Pese ja puolita sitruuna. Purista 2 teelusikkaa mehua ja viipaloi toinen puolikas koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli, säästä 2 ruokalusikkaa sipulia koristeluun. Hienonna ½ ruukkua tilliä, säästä loput koristeluun. Valuta sulaneet ravut, säästä desi rapuja koristeluun. Sekoita kaikki skagenin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku tilliä 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 dl majoneesia 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria ripaus cayennepippuria - 4
Leikkaa jäähtynyt pohja 12 osaan ja lusikoi skagenia keoksi jokaisen palan päälle. Koristele ravuilla, sipulilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit leipoa pohjan edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Lämmitä pohja huoneenlämpöiseksi 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Ravintosisältö
160
Energiaa kcal
670
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,6 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
160
Energiaa kcal
670
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,6 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy), ripaus cayennepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























