Helppo skagenpiirakka

arvosana5/5

(4)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Skagen sopii myös piirakan täytteeksi. Helppo suolainen piirakka tehdään lehtitaikinasta, jonka päällä on raikas katkaraputäyte.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy)
50 gpitkään kypsytettyä goudaa
200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
1 kplkananmuna

Skagen

360 g(2 ps) katkarapuja (m-kokoisia, msc-sertifioitu)
1 kplsitruuna (luomu)
1 kplpunasipuli
1 kplruukku tilliä
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 dlmajoneesia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
ripaus cayennepippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita avaamattomat katkarapupussit kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy)
    360 g(2 ps) katkarapuja (m-kokoisia, msc-sertifioitu)
  2. 2

    Raasta gouda. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi ja nosta pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot niin, ettei veitsi mene pohjan läpi. Pistele pohja haarukalla. Levitä tuorejuusto pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Voitele reunat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    50 gpitkään kypsytettyä goudaa
    200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Pese ja puolita sitruuna. Purista 2 teelusikkaa mehua ja viipaloi toinen puolikas koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli, säästä 2 ruokalusikkaa sipulia koristeluun. Hienonna ½ ruukkua tilliä, säästä loput koristeluun. Valuta sulaneet ravut, säästä desi rapuja koristeluun. Sekoita kaikki skagenin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku tilliä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 dlmajoneesia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    ripaus cayennepippuria
  4. 4

    Leikkaa jäähtynyt pohja 12 osaan ja lusikoi skagenia keoksi jokaisen palan päälle. Koristele ravuilla, sipulilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit leipoa pohjan edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Lämmitä pohja huoneenlämpöiseksi 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (iso lehtitaikinalevy), ripaus cayennepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.10.2025
|
Päivitetty: 12.10.2025

Samankaltaisia reseptejä