Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset kaalikääryleet

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kaalikääryleet on kotiruokien klassikko, joka maistuu perunoiden ja puolukoiden kanssa. Valmistaminen vaatii hiukan viitseliäisyyttä, mutta maku palkitsee moninkertaisesti.

Ainekset

1 kpl
keräkaali
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 dl
puuroutuvaa riisiä
400 g
naudanjauhelihaa
1 kpl
sipuli
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
muna
1 dl
kuohukermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
meiramia
1/4 tl
valkopippuria

Pinnalle

2 - 3 rkl
voita
1 dl
siirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kaalista uloin lehti. Koverra terävällä veitsellä kanta pois niin, että kaali jää ehjäksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola. Laita kaali veteen kiehumaan kantapuoli alaspäin.

1 kpl
keräkaali
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Irrottele kaalista uloimpia lehtiä sitä mukaa, kun ne alkavat pehmetä. Pane lehdet valumaan nurinpäin käännetyn syvän lautasen päälle. Kaalin keittämiseen kuluu 15–20 minuuttia. Säästä vesi riisin keitinliemeksi.

3

Leikkaa lehdistä paksu kanta pois ja ohenna lehtiruoti, jotta kääriminen sujuu helposti. Silppua ruodit ja pienimmät lehdet hienoksi silpuksi.

4

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä.

1 dl
puuroutuvaa riisiä
1 kpl
sipuli
2 tl
rypsiöljyä
5

Sekoita jauheliha, kypsä riisi, kananmuna, sipuli, kaalisilppu ja kerma. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla. Kypsennä pieni annos täytettä mikrossa, jotta voit tarkistaa maun. Täyte saa olla reilusti maustettua.

400 g
naudanjauhelihaa
1 kpl
muna
1 dl
kuohukermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
meiramia
1/4 tl
valkopippuria
6

Levitä lehdet työlaudalle. Nosta kullekin lehdelle reilu lusikallinen täytettä. Käännä ensin alareuna täytteen päälle, sitten reunat ja rullaa kääryleeksi. Asettele kääryleet vierekkäin uunivuokaan saumapuoli alaspäin.

7

Valuta päälle siirappia ja lisää pinnalle voinokareita. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta ruskistuu. Laske lämpö 150 asteeseen. Valele kääryleitä muutaman kerran paistamisen aikana vuokaan kertyneellä liemellä. Kypsennä 1–2 tuntia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa kaalikääryleet esimerkiksi perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

1 dl
siirappia
2 - 3 rkl
voita
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.12.2004
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

381

1596

22,4 g

11,3 g

29,1 g

20,0 g

2,9 g

14,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli