Poista kaalista uloin lehti. Koverra terävällä veitsellä kanta pois niin, että kaali jää ehjäksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola. Laita kaali veteen kiehumaan kantapuoli alaspäin.
Irrottele kaalista uloimpia lehtiä sitä mukaa, kun ne alkavat pehmetä. Pane lehdet valumaan nurinpäin käännetyn syvän lautasen päälle. Kaalin keittämiseen kuluu 15–20 minuuttia. Säästä vesi riisin keitinliemeksi.
Leikkaa lehdistä paksu kanta pois ja ohenna lehtiruoti, jotta kääriminen sujuu helposti. Silppua ruodit ja pienimmät lehdet hienoksi silpuksi.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä.
Sekoita jauheliha, kypsä riisi, kananmuna, sipuli, kaalisilppu ja kerma. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla. Kypsennä pieni annos täytettä mikrossa, jotta voit tarkistaa maun. Täyte saa olla reilusti maustettua.
Levitä lehdet työlaudalle. Nosta kullekin lehdelle reilu lusikallinen täytettä. Käännä ensin alareuna täytteen päälle, sitten reunat ja rullaa kääryleeksi. Asettele kääryleet vierekkäin uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Valuta päälle siirappia ja lisää pinnalle voinokareita. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta ruskistuu. Laske lämpö 150 asteeseen. Valele kääryleitä muutaman kerran paistamisen aikana vuokaan kertyneellä liemellä. Kypsennä 1–2 tuntia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa kaalikääryleet esimerkiksi perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1596
22,4 g
11,3 g
29,1 g
20,0 g
2,9 g
14,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl meiramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli