Herkulliset kaalikääryleet

Arvostele resepti
7 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Kaalikääryleet on kotiruokien klassikko, joka maistuu perunoiden ja puolukoiden kanssa. Valmistaminen vaatii hiukan viitseliäisyyttä, mutta maku palkitsee moninkertaisesti.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkeräkaali
1 lvettä
1 tlsuolaa
1 dlpuuroutuvaa riisiä
400 gnaudanjauhelihaa
1 kplsipuli
2 tlrypsiöljyä
1 kplmuna
1 dlkuohukermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmeiramia
1/4 tlvalkopippuria

Pinnalle

2 - 3 rklvoita
1 dlsiirappia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Poista kaalista uloin lehti. Koverra terävällä veitsellä kanta pois niin, että kaali jää ehjäksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola. Laita kaali veteen kiehumaan kantapuoli alaspäin.

    MääräAinesosa
    1 kplkeräkaali
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Irrottele kaalista uloimpia lehtiä sitä mukaa, kun ne alkavat pehmetä. Pane lehdet valumaan nurinpäin käännetyn syvän lautasen päälle. Kaalin keittämiseen kuluu 15–20 minuuttia. Säästä vesi riisin keitinliemeksi.

  3. 3

    Leikkaa lehdistä paksu kanta pois ja ohenna lehtiruoti, jotta kääriminen sujuu helposti. Silppua ruodit ja pienimmät lehdet hienoksi silpuksi.

  4. 4

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä.

    MääräAinesosa
    1 dlpuuroutuvaa riisiä
    1 kplsipuli
    2 tlrypsiöljyä
  5. 5

    Sekoita jauheliha, kypsä riisi, kananmuna, sipuli, kaalisilppu ja kerma. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla. Kypsennä pieni annos täytettä mikrossa, jotta voit tarkistaa maun. Täyte saa olla reilusti maustettua.

    MääräAinesosa
    400 gnaudanjauhelihaa
    1 kplmuna
    1 dlkuohukermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmeiramia
    1/4 tlvalkopippuria
  6. 6

    Levitä lehdet työlaudalle. Nosta kullekin lehdelle reilu lusikallinen täytettä. Käännä ensin alareuna täytteen päälle, sitten reunat ja rullaa kääryleeksi. Asettele kääryleet vierekkäin uunivuokaan saumapuoli alaspäin.

  7. 7

    Valuta päälle siirappia ja lisää pinnalle voinokareita. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta ruskistuu. Laske lämpö 150 asteeseen. Valele kääryleitä muutaman kerran paistamisen aikana vuokaan kertyneellä liemellä. Kypsennä 1–2 tuntia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa kaalikääryleet esimerkiksi perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlsiirappia
    2 - 3 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä