Herne-rucolakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Herne-rucolakeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Pakasteherneitä (200 g)
5 dl
Kasvis- tai kanalientä
1 kpl
Ruukku rucolaa
75 g
Sulatejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kattilaan herneet ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esim. parmesaanilastujen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

973

232

18,0 g

7,0 g

7,5 g

3,0 g

1,0 g

9,0 g

4,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli