Herne-rucolakeitto

Ruukullinen rucolaa antaa hernekeitolle makua ja lisää vihreää väriä.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni sipuli
1 rkloliiviöljyä
1 rklvehnäjauhoja
200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
5 dlkasvislientä
1 kplruukku rucolaa
75 gsulatejuustoa
1 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kattilaan herneet ja kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni sipuli
    1 rklvehnäjauhoja
    5 dlkasvislientä
    200 g(1 ps) herneitä (pakaste)
  2. 2

    Lisää joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele esimerkiksi parmesaanilastuilla ja muutamalla rucolanlehdellä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku rucolaa
    75 gsulatejuustoa
    1 rklsitruunamehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä