Hernekeitto savupotkalla

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Savupotka tuo makua hernekeittoon.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gkuivattuja herneitä
2 1/2 - 3 lvettä
300 gluullista savupotkaa
1 kplsipuli silputtuna
1 - 2 kplporkkanaa suikaleina
2 tlsuolaa (tai maun mukaan)
(meiramia)

Valmistus

  1. 1

    Laita herneet painekattilaan ja kaada vesi päälle. Liota yön yli.

    Laita joukkoon savupotka, silputtu sipuli ja porkkanasuikaleet sekä suola ja halutessasi meirami. Kypsennä painekattilassa noin tunti.

    Poista luut ja paloittele liha ja lisää lihapalat takaisin keiton joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi halutessasi sinappia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 - 3 l Vettä, 300 g Luullista savupotkaa, 2 tl Suolaa (tai maun mukaan), (meiramia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä