Laita herneet painekattilaan ja kaada vesi päälle. Liota yön yli.
Laita joukkoon savupotka, silputtu sipuli ja porkkanasuikaleet sekä suola ja halutessasi meirami. Kypsennä painekattilassa noin tunti.
Poista luut ja paloittele liha ja lisää lihapalat takaisin keiton joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi halutessasi sinappia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1257
5260
8,0 g
1,0 g
141,0 g
19,0 g
103,0 g
97,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 - 3 l Vettä,
300 g Luullista savupotkaa,
2 tl Suolaa (tai maun mukaan),
(meiramia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli