Hernekeitto savupotkalla | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hernekeitto savupotkalla

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Savupotka tuo makua hernekeittoon.

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 - 3 l
Vettä
300 g
Luullista savupotkaa
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 - 2 kpl
Porkkanaa suikaleina
2 tl
Suolaa (tai maun mukaan)
(meiramia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita herneet painekattilaan ja kaada vesi päälle. Liota yön yli.

Laita joukkoon savupotka, silputtu sipuli ja porkkanasuikaleet sekä suola ja halutessasi meirami. Kypsennä painekattilassa noin tunti.

Poista luut ja paloittele liha ja lisää lihapalat takaisin keiton joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi halutessasi sinappia.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 17.2.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5260

1257

8,0 g

1,0 g

141,0 g

19,0 g

103,0 g

97,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 - 3 l Vettä,

300 g Luullista savupotkaa,

2 tl Suolaa (tai maun mukaan),

(meiramia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli