Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hernekeitto savupotkalla

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Savupotka tuo makua hernekeittoon.

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 - 3 l
Vettä
300 g
Luullista savupotkaa
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 - 2 kpl
Porkkanaa suikaleina
2 tl
Suolaa (tai maun mukaan)
(meiramia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita herneet painekattilaan ja kaada vesi päälle. Liota yön yli.

Laita joukkoon savupotka, silputtu sipuli ja porkkanasuikaleet sekä suola ja halutessasi meirami. Kypsennä painekattilassa noin tunti.

Poista luut ja paloittele liha ja lisää lihapalat takaisin keiton joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi halutessasi sinappia.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 17.2.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1257

5260

8,0 g

1,0 g

141,0 g

19,0 g

103,0 g

97,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 - 3 l Vettä,

300 g Luullista savupotkaa,

2 tl Suolaa (tai maun mukaan),

(meiramia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli