Laita herneet painekattilaan ja kaada vesi päälle. Liota yön yli.
Laita joukkoon savupotka, silputtu sipuli ja porkkanasuikaleet sekä suola ja halutessasi meirami. Kypsennä painekattilassa noin tunti.
Poista luut ja paloittele liha ja lisää lihapalat takaisin keiton joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi halutessasi sinappia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
5260
1257
8,0 g
1,0 g
141,0 g
19,0 g
103,0 g
97,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 - 3 l Vettä,
300 g Luullista savupotkaa,
2 tl Suolaa (tai maun mukaan),
(meiramia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli