Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hillopiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Hillotäytteinen piirakka on helppo leipoa vaikkapa mökkikeittiössä tai talkooporukalle, sillä pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja täytteeksi riittää herkullinen hedelmä- tai marjahillo. Koristele piirakan päälle ruudukko taikinasuikaleista.

Ainekset

Pohja

7 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
250 g
margariinia
2 kpl
kananmunaa

Täyte

3 dl
hilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet. Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita kananmunat joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja
250 g
margariinia
2 kpl
kananmunaa
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta neljäsosa taikinasta syrjään koristesuikaleita varten. Kauli lopusta taikinasta noin 30 x 30 cm:n kokoinen ohut levy leivinpaperoidulle pellille. Levitä päälle hillo. Kauli koristetaikina ja leikkaa siitä ohuita suikaleita. Levitä suikaleet ruudukoksi piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

3 dl
hilloa

Hyvästi hävikki: Käytä hillopiirakkaan erilaisten hillojen loput.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
|
Muokattu: 14.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

287

1199

10,5 g

2,8 g

42,6 g

21,6 g

1,4 g

4,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli