Sekoita kuivat aineet. Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita kananmunat joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta neljäsosa taikinasta syrjään koristesuikaleita varten. Kauli lopusta taikinasta noin 30 x 30 cm:n kokoinen ohut levy leivinpaperoidulle pellille. Levitä päälle hillo. Kauli koristetaikina ja leikkaa siitä ohuita suikaleita. Levitä suikaleet ruudukoksi piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Hyvästi hävikki: Käytä hillopiirakkaan erilaisten hillojen loput.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
287
1199
10,5 g
2,8 g
42,6 g
21,6 g
1,4 g
4,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli