Tee kastike. Viipaloi chilit ja valkosipuli. Kuumenna niitä hetki öljyssä. Lisää pyree ja hetken kuluttua muut ainekset. Hauduta 30 minuuttia, soseuta sileäksi ja anna jäähtyä. Kuumenna sämpylät mikrossa tai höyryssä siivilässä, niin ne pysyvät pehmeinä. Grillaa nakit ja kokoa hodarit.
Vinkki
Tee hodarien seuraksi salsa silputusta kurkusta ja punasipulista. Mausta suolalla ja lisää tilkka öljyä.
Vinkki: Voit oikaista ja käyttää valmiita hodarisämpylöitä, tai valmistaa kuohkeat sämpylät itse. Klikkaa alta hodarisämpylöiden ohjeeseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
340
1423
19,9 g
6,8 g
26,2 g
6,2 g
2,0 g
13,1 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Punaista chiliä (siemenineen),
3 rkl Tomaattipyreetä,
0,5 tl Mustapippuria,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli