Höyrymehu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Höyrymehu

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
Tunti
Valmista höyrymehua mehustimella eli mehumaijalla. Mehustukseen käyvät kaikki marjat ja hedelmät, eikä niitä tarvitse perata tarkasti. Esimerkiksi herukoita ei tarvitse riipiä irti tertuistaan, eikä omenista poistaa kuorta tai siemenkotaa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Marjoja
200 - 300 g
Sokeria

Näin teet

1

Pane marjat ja sokeri kerroksittain mehustimen siiviläosaan. Lisää mehustimen pohjaosaan vettä ja keitä niin, että höyryä muodostuu runsaasti.

2

Noin puolen tunnin keittämisen jälkeen voit aloittaa mehun valuttamisen. Valuta kuuma mehu suoraan hyvin pestyihin, kuumennettuihin pulloihin. On tärkeää, että pullot täytetään piripintaan, jottei pulloon jäisi homeen kehittymiselle välttämätöntä happea. Sulje pullot heti puhtailla kumitulpilla tai kierrekorkeilla.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 3.7.2019