Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Höyrymehu

timer-icon45 min
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Valmista höyrymehua mehustimella eli mehumaijalla. Mehustukseen käyvät kaikki marjat ja hedelmät, eikä niitä tarvitse perata tarkasti. Esimerkiksi herukoita ei tarvitse riipiä irti tertuistaan.

Ainekset

1 kg
Marjoja
200 - 300 g
Sokeria
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane marjat ja sokeri kerroksittain mehustimen siiviläosaan. Lisää mehustimen pohjaosaan vettä ja keitä niin, että höyryä muodostuu runsaasti.

200 - 300 g
Sokeria
1 kg
Marjoja
vettä
2

Noin puolen tunnin keittämisen jälkeen voit aloittaa mehun valuttamisen. Valuta kuuma mehu suoraan hyvin pestyihin, kuumennettuihin pulloihin. On tärkeää, että pullot täytetään piripintaan, jottei pulloon jäisi homeen kehittymiselle välttämätöntä happea. Sulje pullot heti puhtailla kumitulpilla tai kierrekorkeilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 14.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1709

7156

6,0 g

372,0 g

372,0 g

35,0 g

8,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli