Höyrymehu

Arvostele resepti
1 Litraa

45 min

Valmista höyrymehua mehustimella eli mehumaijalla. Mehustukseen käyvät kaikki marjat ja hedelmät, eikä niitä tarvitse perata tarkasti. Esimerkiksi herukoita ei tarvitse riipiä irti tertuistaan.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgmarjoja
200 - 300 gsokeria
vettä

Valmistus

  1. 1

    Pane marjat ja sokeri kerroksittain mehustimen siiviläosaan. Lisää mehustimen pohjaosaan vettä ja keitä niin, että höyryä muodostuu runsaasti.

    MääräAinesosa
    200 - 300 gsokeria
    1 kgmarjoja
    vettä
  2. 2

    Noin puolen tunnin keittämisen jälkeen voit aloittaa mehun valuttamisen. Valuta kuuma mehu suoraan hyvin pestyihin, kuumennettuihin pulloihin. On tärkeää, että pullot täytetään piripintaan, jottei pulloon jäisi homeen kehittymiselle välttämätöntä happea. Sulje pullot heti puhtailla kumitulpilla tai kierrekorkeilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.12.2025

Samankaltaisia reseptejä