Höyrymehu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Höyrymehu

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Valmista höyrymehua mehustimella eli mehumaijalla. Mehustukseen käyvät kaikki marjat ja hedelmät, eikä niitä tarvitse perata tarkasti. Esimerkiksi herukoita ei tarvitse riipiä irti tertuistaan, eikä omenista poistaa kuorta tai siemenkotaa.

Ainekset

1 kg
Marjoja
200 - 300 g
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pane marjat ja sokeri kerroksittain mehustimen siiviläosaan. Lisää mehustimen pohjaosaan vettä ja keitä niin, että höyryä muodostuu runsaasti.

2

Noin puolen tunnin keittämisen jälkeen voit aloittaa mehun valuttamisen. Valuta kuuma mehu suoraan hyvin pestyihin, kuumennettuihin pulloihin. On tärkeää, että pullot täytetään piripintaan, jottei pulloon jäisi homeen kehittymiselle välttämätöntä happea. Sulje pullot heti puhtailla kumitulpilla tai kierrekorkeilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 3.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.