Hunajaiset lanttu-bruschetat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajaiset lanttu-bruschetat

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

LANTTUSEOS

300 g
Lanttua
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Vettä
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 - 2 rkl
Silputtua persiljaa
1/2 dl
Paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä

LISÄKSI

4 kpl
Leipäviipaletta
100 g
Pehmeää vuohenjuuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

Näin teet

1

Kuori lanttu ja kuutioi se pieneksi. Kuumenna öljy pannussa. Paista lanttukuutioita melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vesi, hunaja, suola ja pippuri. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes lanttu pehmenee. Mausta persiljalla.Paahda tai grillaa leipäviipaleet rapeiksi. Levitä niille runsas kerros pehmeää vuohenjuustoa tai tuorejuustoa. Viimeistele paahdetuilla siemenillä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.5.2019