Hyrskypotut - Yhteishyvä

Hyrskypotut

Hyrskypotut
Annokset
5
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Kesän paras lisäke tulee suoraan Savosta: kattilassa ronskisti ravistellut uudet perunat.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Varhaisperunoita
2 l
Vettä + 1 tl suolaa
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Ruukku tilliä
250 g
(1 prk) ranskankermaa
50 g
Voita

Näin teet

1

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pienet kypsyvät 10 minuutissa, isot 15–20 minuutissa.

1 kg
Varhaisperunoita
2 l
Vettä + 1 tl suolaa
2

Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kypsyessä.

4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Ruukku tilliä
3

Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma ja voi perunoiden joukkoon.

50 g
Voita
250 g
(1 prk) ranskankermaa
4

Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.

Vinkki: Voit käyttää ranskankerman tilalla myös smetanaa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g169 g
Proteiinia5 g23 g
Rasvaa23 g113 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1536 7681
Energiaa kcal367 1835

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä + 1 tl suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g169 g
Proteiinia5 g23 g
Rasvaa23 g113 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1536 7681
Energiaa kcal367 1835

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä + 1 tl suolaa

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.