Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pienet kypsyvät 10 minuutissa, isot 15–20 minuutissa.
Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kypsyessä.
Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma ja voi perunoiden joukkoon.
Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.
Vinkki: Voit käyttää ranskankerman tilalla myös smetanaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1536
367
22,6 g
14,8 g
33,8 g
2,8 g
2,0 g
4,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä + 1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli